15 februari 2022

IHH Nederland heeft hulpprojecten in Cambodja gerealiseerd

IHH Nederland is volop bezig om haar hulpprojecten wereldwijd voort te zetten.

Wegens de toenemende noodzaak van basisbehoeften in behoeftige landen, verbreed de organisatie haar koers in bepaalde regio’s.

Een van deze landen is Cambodja, een land in Zuidoost-Azië die op 11 duizend km afstand van Nederland ligt. Het land kent een historie van verschrikkelijke massa executies en religieuze vervolgingen van duizenden burgers, ten tijde van het Rode Khmer-regime onder leiding van Pol Pot.

Cambodja, met een oppervlakte van 181 duizend km2, heeft een bevolking van meer dan 17 miljoen mensen. Daarvan is de meerderheid boeddhistisch. Naast boeddhisten zijn er in het land ook moslims en vormen met een totaalaantal van 600.000, de grootste religieuze minderheidsgroep van Cambodja.

De organisatie heeft in het dorp Russey Keo, gelegen in de hoofdstad Phnom Penh, aan 205 families voedselpakketten uitgedeeld. De inhoud van de voedselpakketten bestond uit basisbehoeften zoals meel, rijst, suiker, dadels en zout.

Bovendien zijn er aan 106 weeskinderen kleding en schoenen uitgedeeld, op de Ummu Aiman weesschool in Phnom Pein. Daarnaast zijn er in de hoofdstad op de Al-Rahman International School en de Islamic School at Chrey in het dorp Andaet, aan totaal 170 arme (wees) studenten schooltassen en schoolspullen gedistribueerd.

Middels deze campagne heeft de organisatie 1300 behoeftige mensen voorzien in hun behoeften.

Deze hulpprojecten, die de meest behoeftigen in Zuidoost-Azië bereiken, zullen in de toekomst voortgezet worden.

Delen