26 maart 2021

IHH Nederland bereikt behoeftigen in Mali

IHH Nederland staat in 28 landen behoeftigen bij die in de meest onbegaanbare gebieden van de wereld leven. IHH Nederland heeft onlangs 170 schoolpakketten en 185 voedselpakketten uitgedeeld aan behoeftigen in Mali. Daarnaast is het vlees van zeven offerdieren uitgedeeld aan 180 gezinnen.

Mali is in 1960 onafhankelijk geworden van Frankrijk en heeft een bevolking die voor negentig procent islamitisch is. Mali is een van de 25 armste landen ter wereld. IHH Nederland zal in de toekomst actiever zijn in Mali en zich inzetten om duurzame projecten te realiseren voor de Malinezen.

IHH Nederland heeft in de gebieden Kangaba, Bamako en Senou zes dorpen bezocht. In die dorpen is steun geboden aan alle behoeftigen zonder onderscheid te maken tussen geloof, ras of geslacht. Bij het uitdelen van steun hebben we gehandicapten, vluchtelingen en studenten geprioriteerd. IHH Nederland bereid zich voor om op grotere schaal projecten uit te voeren in Mali.

Het is niet altijd mogelijk om alle behoeftigen in één keer te helpen. Helaas hebben we op de school die we hebben bezocht alleen de helft van de leerlingen kunnen voorzien van schoolspullen. IHH Nederland is in nauw overleg met de gemeentes en burgemeesters in de regio en wil nogmaals benadrukken dat de behoefte in Mali groot is.

De steun die is geboden in Mali

170 schoolpakketten: een rugtas, een waterfles, twee schriften, twee pennen, een liniaal en een geometrieset met passer.

185 voedselpakketten: 25 kilogram rijst, 5 kilogram pasta en 5 liter olie.

Het vlees van zeven offerdieren is uitgedeeld aan 180 gezinnen.

Delen