14 augustus 2011

Het solidariteitsprogramma voor Somalië

IHH Nederland heeft op 14 augustus 2011 in Amsterdam Partycentrum Palette een programma georganiseerd waar veel deelnemers aanwezig waren. Door middel van dit programma beoogde de hulporganisatie aandacht te geven aan de droogte en hongersnood in Somalië en hulp te verzamelen voor de slachtoffers.

Tijdens het programma gaf de secretaris van IHH Nederland Selami Yüksel in zijn toespraak aan dat we dit jaar een moeilijke ramadan doormaken en dat we onze medemensen die aan hongersnood lijden en leven in droogte en armoede  niet moeten vergeten. Yüksel vertelde ook dat volgens het rapport van de Verenigde Naties duizenden oude vrouwen en kinderen sterven door de honger en indien er niet met spoed hulp wordt verleend de overlijdenscijfers zullen toenemen.

Theoloog Ahmet Boz gaf in zijn emotionele toespraak aan dat we onszelf moeten verplaatsen in de situatie van onze broeders en zusters in Somalië en hen een helpende moeten toesteken.

Als resultaat van de veiling en donaties tijdens het programma werd een bedrag van €40.000-, verzameld voor Somalië. Nadat de gouden ring van een dame in de zaal tijdens de veiling werd gekocht voor een hoog bedrag boden tientallen anderen sieraden aan voor de veiling.

 Selami Yüksel gaf namens IHH Nederland aan deze hoogmoedigheid erg te waarderen en bedankte de deelnemers namens de slachtoffers. Tevens duidde hij aan dat het verzamelde geld zal worden gebruikt voor het helpen van de slachtoffers in Somalië en dat er ook diverse hulp is gekomen van de winkeliers. Een winkelier heeft zelfs aangeboden om via IHH Nederland 200 ton water en meel te willen sturen naar Somalië.

Ook werden er een live telefoongesprek gehouden met de partnerorganisatie van IHH Nederland in Somalië waarbij de deelnemers werden geïnformeerd over de situaties van de slachtoffers in Somalië.

Yüksel bedankte de deelnemers hartelijk en benadrukte dat IHH Nederland als enige doel heeft het helpen van de armen en slachtoffers zonder daarbij onderscheid te maken in geloof, taal en ras.

Delen