10 juli 2022

Het Qurban Programma 2022 is afgerond

IHH NL heeft 29 jaar ervaring in het uitvoeren van projecten wereldwijd en inmiddels worden deze projecten uitgevoerd in 35 landen. In 2022 heeft IHH NL  € 2.418.555,– verzameld voor het Qurban programma. Met een groei van 33% ten opzichte van het afgelopen jaar, is het qurban programma wederom met succes afgerond. Met de donaties heeft IHH NL in 2022 in 33 landen 36083 offers uitgebracht. IHH NL heeft met elk aandeel 5 gezinnen, rekening houdend met 5 leden per gezin,  voorzien van vlees. Op deze manier heeft IHH NL wereldwijd, van het oosten naar het westen en van het noorden naar het zuiden, gemiddeld 900.000 behoeftigen in 33 landen voorzien van vlees.

Het Qurban programma is heel breed en het uitwerken vereist een goed opgesteld planning. Het is ook belangrijk om de offers uit te brengen en uit te delen aan de behoeftigen binnen de beperkt aantal feestdagen. Hierdoor vereisen de voorbereidingen van het programma en de campagne , de organisatie op het veld en het verwerken & verzenden van het beeldmateriaal een nauwkeurige planning.

IHH NL begint op z’n minst twee maanden voor eid-ul adha aan de voorbereidingen voor het Qurban programma. Allereerst begint men met het selecteren van de landen waar de offers zullen worden uitgebracht. Hierna worden de prijzen vastgesteld en wordt de partner verzocht om een projectvoorstel in te dienen. Zodra het projectvoorstel akkoord krijgt, wordt via de bank de eerste termijn betaald. Onze partners in de desbetreffende landen zullen met dit bedrag de offerdieren kopen. Op deze manier wordt het risico, dat IHH NL de laatste dagen voor eid-ul adha geen offerdieren kan kopen, geminimaliseerd.

Vervolgens wordt de inzamelingsactie en campagne voor het Qurban programma gestart. Het bestuur en de vrijwilligers zamelen actief geld in. Middels een seminar zullen de vrijwilligers op de hoogte worden gesteld van de werkzaamheden en hun functies op het veld.

Nadat het slachten en het uitdelen van vlees aan de armen is afgerond, zal het beeldmateriaal en het papierwerk worden geanalyseerd. Vervolgens vindt er samen met de vrijwilligers, die het veld hebben bezocht, een evaluatiegesprek plaats. Hierbij gaat men de gebeurtenissen na en noteert wat er de volgende keer beter kan.

In 2022 heeft IHH NL de qurban organisatie op de bovenstaande wijze verwezenlijkt en middels jullie donaties hebben wij wederom een glimlach op de gezichten van honderdduizenden mensen weten te verkrijgen.

 

Delen