30 juli 2014

Grote opkomst tijdens het 6e Traditionele iftar programma

Het 6e traditionele iftar programma van IHH Nederland, heeft op 29 juni in het Amsterdam Kristal Party Centrum plaatsgevonden. Het succesvolle programma is door meer dan 1000 vanuit alle regio’s afgereisde IHH donateurs en vrijwilligers bezocht. Dhr. Ahmet Demir, namens de Turks Consul generaal te Amsterdam en diverse bestuurders van niet-gouvernementele organisaties bevonden zich tussen de genodigden.

Het programma dat in een zeer gemoedelijke sfeer is verlopen, werd gestart met een video presentatie over de hulp projecten van IHH Nederland. Vervolgd door een recitatie vanuit de heilige Koran door dhr. Mücahit Batman. Tijdens de openingstoespraak werd door dhr. Murat Kurt, voorzitter IHH Nederland, de projecten verder toegelicht en alle genodigden bedankt voor hun aanwezigheid. Dhr. Hüseyin Gündüz, secretaris IHH Nederland, volgde met een presentatie omtrent het Ramadan voedsel project 2014. Theoloog dhr. Osman Paköz, heeft tijdens zijn toespraak,  het belang van hulpverlening tijdens de Ramadan nader toegelicht. Met het oproep tot het avondgebed werd het start van het avondmaaltijd ingeluid. Met dank aan het Mücahit Batman Ney groep, werd  de avond begeleid door een vreedzame en tevens mystieke muzikale intermezzo.

Het Iftar programma dat door Selami Yüksel, bestuurslid IHH Nederland, werd geleid is in emotionele sfeer verlopen, met de wens dat de wereldwijd vele miljoenen noodleidende mensen een mooie toekomst mogen hebben.

Delen