25 februari 2020

Coördinatiebureau weeskinderen Palestina

IHH Nederland voert projecten uit in een verscheidenheid aan landen. De projecten worden altijd in samenwerking met officiële partnerorganisaties in de desbetreffende landen uitgevoerd. In Palestina voeren we onze projecten uit met steun Stichting Wefaq.

Stichting Wefaq is in 2007 opgericht om de Palestijnse bevolking te voorzien van alle middelen die zij nodig heeft. Sinds haar oprichting voert Stichting Wefaq projecten uit om de zelfredzaamheid en onafhankelijkheid van de Palestijnse bevolking waar te borgen. Stichting Wefaq voert projecten uit in het kader van weeskinderen, gehandicapten, armen en eenieder die zichzelf niet kan voorzien in zijn of haar levensbehoeften.

De Gazastrook valt al sinds 2006 onder het embargo van Israël, waardoor de bevolking geen toegang heeft tot voedsel en andere primaire levensbehoeften. In een van de meest dichtbevolkte gebieden ter wereld, zetten 1.8 miljoen Palestijnen hun leven voort in een openlucht gevangenis.

IHH Nederland voert sinds 2010 projecten uit in Gaza in het kader van voedsel, water, weeskinderen, onderwijs, gezondheid, maatschappelijke dienstverlening, landbouw en veeteelt. In het afgelopen jaar heeft IHH Nederland de Palestijnse bevolking voorzien van maar liefst €485.923,- aan steun.

Het thema weeskinderen wordt het meest gesteund door onze donateurs en wordt door ons op de voet gevolgd. Iedere maand krijgen 850 weeskinderen geldelijke steun. Ook delen we voedsel, kleding en schoolspullen uit aan honderden weeskinderen. Onze projecten voeren we uit in samenwerking met Stichting Wefaq, die ongeveer 10.000 weeskinderen voorziet in al hun behoeften.

Om al deze werkzaamheden efficiënter uit te voeren is er behoefte aan een weeshuis in Palestina. Twee jaar geleden is onze partnerorganisatie, Stichting Wefaq, begonnen aan de bouw van een weeshuis met drie verdiepingen en een totale oppervlakte van 460 vierkante meter. Het weeshuis, waar IHH Nederland geldelijke steun aan heeft geboden, zal in 2020 worden geopend.

 

Delen