29 mei 2020

Broeikassen in Afghanistan

Afghanistan, het land der oorlogen. In Afghanistan wordt al veertig jaar lang ononderbroken oorlog gevoerd.

Oorlog zorgt ervoor dat mensen en kinderen omkomen, arm worden, ontheemd raken en wees of weduwe worden. Oorlog brengt pijn en verdriet met zich mee.

In arme landen is het leven zwaar. In arme landen waar oorlog wordt gevoerd is het leven nog zwaarder. In die landen voeren onveiligheid en onzekerheid de boventoon. Door oorlog worden levens, leefomgevingen en inkomstenbronnen vernietigd.

Oorlogsslachtoffers hebben behoefte aan iedere soort hulp. Hoewel voedingsmiddelen nodig hebben, hebben ze ook steun nodig op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, water, sociale steun, landbouw en veeteelt.

Afghanistan heeft een landklimaat. De zomers zijn droog en warm, terwijl de winters erg koud zijn. Hoewel de mogelijkheden op het gebied van landbouw erg beperkt zijn, heeft het Afghaanse volk zichzelf er door de eeuwen heen mee onderhouden. Derhalve heeft het volk meer dan genoeg ervaring in landbouw en kunnen broeikassen inkomsten genereren voor velen.

IHH Nederland voert geregeld werkzaamheden uit die afgestemd zijn op de specifieke omstandigheden en behoeften in ontwikkelingslanden. In dit opzicht is het opzetten van broeikassen in Afghanistan een van onze meest doeltreffende werkzaamheden geweest. Gezinnen die ervaren hebben met landbouw en over genoeg land beschikken om broeikassen op te plaatsen, maar daar niet genoeg middelen voor hebben zijn door ons voorzien van broeikassen. De broeikassen die volledig zijn uitgerust met de benodigde materialen en irrigatiesystemen hebben een afmeting van 18 bij 5 meter.

Uit ons onderzoek en navraag hebben we geconcludeerd dat gezinnen die beschikken over broeikassen een inkomen hebben die boven het landelijk gemiddelde ligt. Wij willen dit project uitbreiden, maar kunnen dat enkel met de steun van onze donateurs. Steun Afghaanse gezinnen door €40,- bij te dragen aan dit project.

 

Delen