9 oktober 2024

In Turkije is het scootmobielen hulpproject uitgevoerd

Tussen 27 en 30 september 2024 heeft IHHNL in totaal 170 scootmobielen gedistribueerd in de districten Ahlat in Bitlis, Gölbaşı in Adıyaman en Battalgazi in Malatya. Het programma werd gecoördineerd door IHHNL-bestuursvoorzitter Ayhan Arslantaş en directeur Hüseyin Gündüz.

Speciale evenementen werden georganiseerd in alle drie de regio’s voor de distributie van de scootmobielen. De gouverneur van Bitlis, de districtsgouverneur van Ahlat en de burgemeester van Ahlat namen deel aan het Ahlat-hulpprogramma. De districtsgouverneur en de burgemeester namen deel aan het Gölbaşı-programma. De gouverneur van Malatya en de regionale directeur van het Landelijk Onderwijs namen deel aan het Battalgazi-programma. Daarnaast waren verschillende lokale autoriteiten van de districten, gehandicapten die hulp ontvingen, familieleden van de gehandicapten en burgers aanwezig. Zowel deze behoeftigen als hun familieleden waren erg blij met de programma’s die in een feestelijke sfeer werden gehouden.

IHHNL organiseert al jaren hulpprogramma’s voor de distributie van scootmobielen aan gehandicapten in Turkije. Tot nu toe heeft de organisatie in tien provincies ongeveer 800 scootmobielen gedistribueerd.

De hulp van scootmobielen is essentieel om de levenskwaliteit van gehandicapten te verbeteren en hen de kans te bieden op een onafhankelijker leven. Dergelijke steun van IHHNL vergemakkelijkt de integratie van gehandicapten in het sociale leven en ondersteunt het gelijkheidsbeginsel.

  • Scootmobielen stellen mensen met een handicap in staat om zelfstandig te bewegen. Dit betekent meer onafhankelijkheid bij dagelijkse activiteiten zoals winkelen, deelnemen aan sociale evenementen of naar het werk gaan.
  • Vanwege fysieke belemmeringen zijn veel gebieden niet toegankelijk voor voetgangers. Elektrische voertuigen bieden gehandicapten toegang tot een breder gebied, waardoor ze een actief en onafhankelijk leven in de samenleving kunnen leiden.
  • Elektrische voertuigen bieden een veilig en comfortabel vervoersalternatief aan voor mensen die slecht ter been zijn of niet langdurig kunnen staan. Deze voertuigen verminderen fysieke vermoeidheid en voorkomen ongelukken tijdens het reizen.
  • De deelname van gehandicapten aan sociale activiteiten neemt toe, wat helpt om sociale isolatie te voorkomen. Dit versterkt de aanwezigheid en interactie van gehandicapten in de samenleving.
  • Het vergemakkelijkt de deelname van personen met een handicap aan de arbeidsmarkt. Dankzij de elektrische voertuigen wordt het woon-werkverkeer praktischer, waardoor zij actief kunnen deelnemen aan de economie.
  • Regelmatig naar buiten gaan en sociale interacties hebben een positieve invloed op de algemene gezondheid en psychologie van gehandicapten. Het speelt een belangrijke rol bij het omgaan met psychische problemen.
  • Het vermindert de werklast van familieleden van gehandicapten, waardoor zij zich meer met hun eigen werk kunnen bezighouden. Dit draagt bij aan het creëren van een vredige omgeving thuis, op het werk en in de gemeenschap.

Alle hulpprogramma’s zijn zeer belangrijk. Echter, hulp aan zowel armen als gehandicapten is van nog groter belang. Dankzij deze hulpprogramma’s kunnen gehandicapten zich aan het leven vastklampen terwijl ze materiële en morele steun bieden aan hun familieleden. IHHNL is zich bewust van dit belang en zal doorgaan met dergelijke hulpprogramma’s.

Delen