15 april 2021

2021 Ramadan Hulpprogramma

IHH Nederland heeft een planning gemaakt voor 30 landen ten behoeve van de Ramadancampagne 2021. Dit jaar zullen we maar liefst 45.000 voedselpakketten uitdelen, 85.000 iftar maaltijden verzorgen en 5.000 weeskinderen voorzien van kleding. Daarnaast zullen we nadhr (gelofteoffer), aqieqah, sadaqa en shokr offers uitbrengen en tevens duurzame projecten realiseren.

IHH Nederland biedt middels partnerorganisaties en vertegenwoordigers wereldwijd steun aan behoeftigen en minderbedeelden. Steungelden worden middels bankoverschrijvingen overgeboekt naar onze partnerorganisaties. Onze vrijwilligers nemen nimmer contant geld mee. Hierdoor hebben de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus op geen enkele wijze invloed op onze werkzaamheden. Waar mogelijk zullen onze vrijwilligers afreizen naar landen om de projecten in goede banen te leiden en zoals gewoonlijk te documenteren. Voor landen waar dit niet mogelijk is wegens een inreisverbod, zullen onze partnerorganisaties en vertegenwoordigers te alle tijden de projecten uitvoeren.

Het Coronavirus heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een wereldwijde epidemie. IHH Nederland geeft te alle tijden gehoor aan door de overheden opgelegde voorschriften en adviezen. Deze pandemie is echter niet de enige rampspoed die de wereldbevolking treft. Zo blijkt uit een rapport van het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties, dat dagelijks 25.000 mensen om het leven komen wegens ondervoeding. Uw donatie is voor de mensen in deze crisissituatie van levensbelang.

Laten we daarom samen de handen in één slaan en de schouders eronder zetten, want alleen samen kunnen we deze crisis verslaan.

Delen