7 februari 2023

Programma voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije

Op 6 februari 2023 vond een grote aardbeving plaats in de zuidoostelijke regio van Turkije, die 10 provincies trof. Door deze aardbeving zijn duizenden huizen verwoest, duizenden mensen zijn overleden en tienduizenden mensen zijn gewond geraakt. De aardbeving is geregistreerd als een van de grootste natuurrampen van deze eeuw.

Nadat wij het nieuws van de aardbeving ontvingen, hebben wij als IHH Nederland meteen een commissie gevormd en de hulpactie gestart. We hebben leden van het algemeen bestuur en jongeren bestuur van IHH Nederland ingezet, om het werk en de levering van de hulpgoederen in het aardbevingsgebied te coördineren.  Tevens zijn onze vertegenwoordigers en partnerorganisaties in Turkije in actie gekomen voor hulpverlening.

Door te overleggen met Turkse staatsinstellingen, hebben wij gepland wat in de eerste plaats nodig is aan hulpwerk.

  • In de ochtenduren van 7 februari kwam een van ons hulpteam aan in het aardbevingsgebied in Osmaniye & Hatay en begon met de hulpacties. In het kader van deze hulpverlening zullen aan de slachtoffers van de aardbeving winterkleren, voedsel en boodschappen kaarten worden uitgedeeld.
  • Intussen komen er 2 mobiele keukens in regio Hatay, waar per dag elke ronde aan minstens 1000 personen maaltijden geserveerd kunnen worden. Dagelijkse maaltijden zullen worden verstrekt aan slachtoffers van de aardbevingen, op de plekken waar ze het hardst nodig zijn.
  • Intussen hebben we een vrachtwagen vol dekens en winterkleding, uitgedeeld in het aardbevingsgebied. De getroffenen zullen de komende periode van verdere directe benodigdheden voorzien worden.
  • Wij hebben een project opgezet om een duurzaam containerdorp te realiseren voor de hulpbehoeftigen. De wooncontainers zijn een tijdelijke leefruimte met zonnepanelen die tevens een duurzame investering zijn. In coördinatie met AFAD worden de behoeftigen voorzien van leefruimtes. De wooncontainer bestaat uit de volgende onderdelen: doucheruimte, keuken, elektrische, sanitaire voorzieningen en zonnepanelen. De afmetingen van de wooncontainer zijn (H*B*D) 2,60 * 7,00* 3,00 meter.

    IHH Nederland maakt het dankzij jullie mogelijk om een duurzaam project te realiseren voor de slachtoffers van de aardbeving. Hierbij streven wij om vanuit Nederland onze bijdrage te leveren voor deze humanitaire crisis.

Delen