21 oktober 2022

Huishoudelijke Goederen Project Gaza-Palestina

IHH Nederland realiseert regelmatig hulpprojecten in de door de embargo getroffen Gazastrook. Zo nu en dan wordt het leven van de inwoners verstoord door Israëlische luchtaanvallen, waardoor de bevolking behoefte heeft aan allerlei spullen. Oorlog ontneemt niet alleen het leven van slachtoffers, maar ook het leven van mensen die achter blijven. Na elke aanval worden huizen verwoest, en daarmee ook heel veel huishoudelijke goederen.

De partner van IHH Nederland in Gaza brengt de organisatie regelmatig op de hoogte van ontwikkelingen na deze aanslagen, en deelt in een gedetailleerd rapport de bevindingen van getroffen families. Aan de hand van deze ontwikkelingen worden behoeften geanalyseerd en hulpprojecten opgezet. De organisatie heeft, naar aanleiding van de recente aanvallen in Gaza, het Huishoudelijke Goederen Project verwezenlijkt.

De volgende huishoudelijke goederen zijn gedistribueerd aan behoeftige families:

 1. Slaapkamer meubilair voor 57 slaapkamers (met daarin 1 kledingkast, 2 eenpersoonsbedden, 2 matrassen en verschillende accessoires)
 2. 600 tapijten
 3. 600 kussens
 4. 150 watertonnen
 5. 150 gaskachels
 6. 150 ventilators
 7. 150 elektrische verwarmingspanelen
 8. 150 elektrische broodovens
 9. 150 vloermatten
 10. 150 gastanks

Het doel en resultaten van dit project:

 • Bemiddelen in de aanschaf van dergelijke goederen, zodat families hun budget kunnen investeren in noodzakelijke kosten, zoals voedsel en onderwijs. Zodoende investeren we in de vorming van een gezonde en ontwikkelde samenleving
 • Bijdragen aan de mentale gezondheid en emotionele toestand van families, door ze te voorzien van goederen hulp die hun levenskwaliteit bevorderen.
 • Bijdragen aan de lokale economie van de Gazastrook, door middel van de aangeschafte goederen. Op deze manier zullen ook exports, winkeleigenaren en logistieke bedrijven van dit project profiteren.

Delen