12 maart 2018

Beroepscursussen in Tsjaad

De eerste 70 leerlingen van onze beroepscursussen in Tsjaad hebben met succes een naaicursus afgerond. Onderwijzers uit Turkije hebben hen drie maanden lang onderwezen in naai-, borduur- en modelleerwerk. Op 17 februari 2018 zijn de certificaten uitgereikt aan de dames tijdens een officiële ceremonie. Tijdens de ceremonie waren o.a. een vertegenwoordiger van de Turkse ambassade; Hakan Topçu, de coördinator van TIKA Tsjaad; Sıddık Yıldırım en parlementslid Mansoura Ahmed aanwezig. De kleding die de cursisten hebben ontworpen zijn tijdens de ceremonie tentoongesteld en te koop aangeboden. Zodoende hebben de dames gelijk de vreugde van het verdienen van geld mogen ervaren.

Aan het einde van de ceremonie hebben de cursisten de middelen gekregen om een naaimachine en werkplek te bemachtigen. Daarnaast zullen de vijf meest succesvolle cursisten elders in Tsjaad cursussen verzorgen. Zodoende zullen de cursussen zich verspreiden over Tsjaad en zullen honderden dames een beroep leren.

De totale kosten voor de cursus, de cursuslocatie, de naaimachine en alle andere benodigdheden bedragen € 250,-. Met uw steun zullen we deze cursussen voortzetten!

 

Delen