21 november 2019

Beroepscursussen in Afrika

IHH Nederland heeft in de afgelopen jaren de nadruk gelegd op duurzame projecten die gericht zijn op zelfredzaamheid. Samen met de ‘İzmit Tefsir Grubu Gönüllüleri’ (vrijwilligers) zal IHH Nederland beroepscursussen opzetten in Tsjaad en cursisten leren om hand- en naaiwerk te verrichten. Professionele onderwijzers uit Turkije zullen een eerste lichting van dertig cursisten onderwijzen in naaiwerk en het modelleren van kleding. De cursus zal in Ndjamena verzorgd worden en zal drie maanden duren.

Nadat ze de cursus hebben gevolgd zullen de cursisten voorzien worden van de benodigde naaimachines en spullen om een eigen werkplaats op te zetten. Derhalve zullen arme gezinnen zich kunnen voorzien in hun behoeften. Getalenteerde cursisten zullen eventueel de mogelijkheid krijgen om cursussen te verzorgen in andere delen van Tsjaad.

In Tsjaad is er weinig tot geen textielindustrie. Mensen dragen veelal traditionele lokale kleding. Die kleding wordt geproduceerd door naaisters en kledingmakers. Derhalve is er werkgelegenheid voor naaisters en beogen we meer banen te creëren in deze sector.

De cursus kost in totaal 250 euro per cursist. Met dit bedrag kan een donateur een arm gezin steunen door hen werk en een werkplaats te bieden.

 

Delen