22 Ekim 2013

2013 Uganda Kurban Programı

Afrika’nın belkide en verimli toprakları, yemyeşil ülkesi, Nil’in ana kaynağının çıktığı 30 milyonluk Uganda’da kurban kesim programımızı elhamdulillah eksiksiz bir şekilde gerçekleştirdik.

2013 Kurban programına dahil edilen Uganda yer altı zengin, üstündekiler fakir mi fakir bir ülke. Hollanda IHH yardım kuruluşumuzun temsilcisi olarak oradaydık. Yardım kuruluşumuzun taksim ettiği 371 adet hissemizi tekbirler ve dualar eşliğinde keserek kendi ellerimizle paylaştırmanın huzurunu yaşadık.

İlk defa gittiğim bu Afrika ülkesi açlık ve sefaletle boğuşan milyonlarca insanın yasadığı zavallı bir ülke. Bir parça et, bir şeker alabilmek için saatlerce kuyrukta bekleyen insanları görünce, oraya gönderilen kurbanların çok anlamlı ve gerekli olduğunu idrak ediyorsunuz. İnsanların bir parçacık ete kavuşunca yaşadığı sevinç gerçekten görülmeğe değer. Kendi çocuklarımıza yalvararak yediremediğimiz etin kapışılarak gittiğini görmek bir müslümanı vicdani muhasebeye zorlamaktadır. Dinimizin bir emri olan kurban kesiminin nerede ve kimlerin hakkı olduğunu işte o zaman daha iyi anlıyorsunuz.

Gezdiğiniz köy ve kasabalarda hiç kurban kesene rastlamadığınızda iyi ki kurbanlarımızı buraya getirmişiz diyorsunuz. Tanımadığımız insanlara kurban götürmek, tanımadıklarımızdan selam ve dua getirmek kurban ibadetinin gerçekleştirdiği bir yakınlaşma değil de nedir? Kısaca kurban bizleri hem Mevlamıza, hem ümmete yakınlaştırmak suretiyle gerçek amacına ulaşmış oluyor. Tüm hayırseverlerimizin kurbanları kabul olsun. Mevlam umduklarına nail eylesin

Ahmet Boz

Paylaş