9 Ekim 2021

Arnavutluk’ta Üniversite Öğrencilerine Burs Yardımı

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da üniversite öğrencilerine yönelik burs yardım projesi gerçekleştirildi.

Geleceğin Alternatifi Vakfı (ALSAR) ile birlikte organize edilen proje 26-29 Eylül 2021 tarihlerinde Tiran’da bulunan Hollanda IHH ekibi tarafından hayata geçirildi. Proje kapsamında; Tiran Üniversitesi, Tiran Tıp Üniversitesi ve Tiran Politeknik Üniversitesinde öğrenim gören 25 öğrenciye burs verildi. Bursiyerler, üniversitelerin lisans ve yüksek lisans eğitimine devam eden not ortalaması yüksek öğrenciler arasından seçildi.

Proje kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Hollanda IHH Direktörü Hüseyin Gündüz, “Üniversite öğrencilerine yapılan yardım meyveye duracak yetişkin ağaca yapılan yatırım gibidir, bu ağaç birkaç sene sonra meyve verecek ve insanlara faydası olacaktır” diyerek üniversite öğrencilerine yapılan burs yardımlarının önemine değindi. Direktör Gündüz, burs desteğinde bulunan hayırseverlere hitaben konuşmasına şöyle devam etti.

”Öğrencilerimizin kimi tıp, kimi mühendislik, kimi sosyal bilimler fakültesinde okuyor. Burada çok güzel eğitim alıyorlar, yakın zamanda hem kendileri, hem aileleri, hem Arnavutluk için hayırlı hizmetlerde bulunacaklar. Yapılan yardımlar bu kardeşlerimizin hayata atılması için çok önemli yardımlar. Bizlere inandıkları güvendikleri ve bu güzel projede bizleri aracı kıldıkları için Hollanda IHH hayırseverlerine teşekkür ediyoruz.”

Hollanda IHH’nın gerçekleştirdiği yardım kampanyaları arasında eğitime yönelik pek çok faaliyet bulunmaktadır. Öğretim hayatında başarılı gençlerin üniversite eğitimleri döneminde maddi olarak desteklenmesi en önem verilen projeler arasındadır. Bu kapsamda birçok yoksul ülkede ve Balkanlarda benzer projeler yürütülmeye devam edilecektir

 

Paylaş