ZIJ HEBBEN ONDERDAK NODIG!

#LETSREBUILD

IHHNL IS ER VOOR ONZE MEDEMENS

Ons doel is het verlenen van humanitaire steun en financiële hulp aan armen en behoeftigen, waar ook ter wereld. IHH NL is er om de vergeten en onbereikbare benadeelde werelddelen te bezoeken, de onbereikbare plekken te bereiken en voor eenzame, arme, behoeftige mensen nieuwe hoop te betekenen. 

Sinds 1993 heeft IHH NL de zware taak op zich genomen om onveranderlijke waarden en normen in een veranderende wereld levend te houden in 37 landen.

ONDERDAK IS NOODZAKELIJK

LAAT SLACHTOFFERS VAN DE AARDBEVING GEEN DAKLOZEN BLIJVEN

Ruim 25.000 gebouwen zijn ingestort als gevolg van de aardbeving in Turkije. Hierdoor zitten miljoenen mensen zonder onderdak. De getroffen burgers zijn genoodzaakt om op straat of in tenten te slapen onder extreme weersomstandigheden.

Daar kunnen wij verandering in brengen.

DUURZAME CONTAINERWONINGEN

Wij hebben een project opgezet om duurzame containerwoningen te realiseren voor de behoeftigen. De wooncontainers zijn geprefabriceerde tijdelijke leefruimtes die tevens een duurzame investering zijn. In coördinatie met AFAD worden de behoeftigen voorzien van leefruimtes, die lokaal geproduceerd worden.

De wooncontainer bestaat uit de volgende onderdelen: slaapruimte, doucheruimte, keuken, elektrische- en sanitaire voorzieningen, elektrische boiler voor warm water en thermosifon. De afmetingen van de wooncontainer zijn (H*B*D) 2,60 * 7,00* 3,00 meter. In de bijlage zijn technische details en nadere informatie van deze wooncontainer te vinden. Een compleet afgewerkte container kost (inclusief productie, transport en plaatsen) €5.000,00 per stuk (voor particuliere donateurs). Ons doel is om binnen afzienbare tijd zo veel mogelijk containerwoningen te kunnen plaatsen in de door de aardbeving getroffen gebieden. Daar hebben we jullie hulp bij nodig.

DUURZAAMHEID VAN DE WOONCONTAINERS

Thermosifon, Elektrische Boiler & Radiatoren

De wooncontainers zijn allemaal gasvrij en voorzien van een thermosifon, radiatoren en elektrische boiler voor warm water.

Kwalitatief materiaal

Materialen voldoen aan TSE of CE normen waardoor de wooncontainers goed geïsoleerd zijn.

Hergebruik van de containers

Na de aardbeving kunnen deze containers gebruikt worden door andere behoeftigen (de containers die in het verleden zijn gedoneerd tijdens de aardbeving in de stad Elâzığ (Turkije) in 2020 worden nu bewoond door de vluchtelingen uit Oekraïne).

RED LEVENS

HOEVEEL MENSEN KUNNEN WE ONDERDAK BIEDEN?

Wilt u namens uw organisatie een donatie doen om gezinnen onderdak te bieden? Een containerwoning biedt aan 4 tot 6 getroffenen onderdak.

IHH Nederland is al meer dan dertig jaar actief op het gebied van acute en duurzame humanitaire hulpverlening in meer dan 37 landen. IHH Nederland waarborgt zijn transparantie middels onze CBF certificering & Anbi status. Met hulp van ruim 1300 vrijwilligers ontvangen wij jaarlijks meer dan 14 miljoen euro aan donaties.

Meer informatie?

Wilt u meer details over deze projecten en IHH Nederland? Dan verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met ons via het onderstaande e-mailadres.