2 Eylül 2019

Zanzibar’da “Vivid Dream School” hizmete açıldı

Zanzibar, Unguja, Pemba ve bir çok küçük adacıklardan oluşan Afrika kıtasının doğusunda Tanzanya’ya bağlı bir özerk bölgedir.  Konumu itibariye bir çok medeniyetin izlerini burada görmek mümkündür. Afrika ve Asya’da olduğu gibi bu bölgede uzun yıllar Batılı devletlerin sömürgesi altında kalmıştır. Zanzibar, Batılı sömürgecilerin ayrılmasından sonra uzun zaman Umman Sulatanlığına bağlı olarak idare edilmiştir. Bundan dolayı hala Zanzibar’da müslüman Arap kültürü ile Afrika kültünü bir arada görmek mümkündür.

Bir milyondan fazla insanın yaşadığı Zanzibar’da halkın çoğunluğu müslümandır. Bölgenin başlıca geçim kaynakları, turizm, balıkçılık, tarım ve hayvancılıktır. Tarım gelirlerinin önemli bir kısmını baharatcılık oluşturmaktadır. Zanzibar, çeşitlilik ve kalite itibariyle dünyanın ender baharat yetiştiren bölgelerindendir. Afrika kıtasının diğer bölgelerinde gördüğümüz ekonomik sıkıntılar ve yoksulluk Zanzibar’da da aynen yaşanmaktadır.

Hollanda IHH olarak, yoksul ülkelerde eğitime ve kalkınmaya yönelik çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. 10 Ağustos 2019 tarihinde Hollanda IHH Yönetim Kurulu üyesi Ayhan Arslantaş ve Zanzibar Eğitim Bakanı’nın da iştirakleriyle,  Hollanda IHH Genç Bayanlar Yönetiminin finanse ettiği,  yeni yaptırdığımız “Vivid Dream School” hizmete açılmıştır.

Vivid Dream School, Zanzibar adasının batı tarafından bulunan Mbuzini bölgesinde, Kichungwani Köyü’nde bulunmaktadır. Bu bölgede takriben 20 bin civarında insan yaşamaktadır. Yaptırdığımız okullarda daha çok yoksul öğrenciler eğitim görmektedir. Bundan dolayı yıl içinde düzenli olarak bu öğrencilere okul çantası ve kırtasiye yardımları da yapmaktayız.

Vivid Dream School, 600 metrekare alan üzerine inşa edilmiş, 9 sınıf, ofis, öğretmenler odası, danışma odası, konferens salonu, tuvaletler (5 erkekler için, 5 bayanlar için, 2 görevleri için), mutfak ve depodan müteşekkildir. Bu okulda 3 yaşından 12 yaşına kadar 225 öğrenci eğitim görecek ve bu eğitimde 15 öğretmen görev yapacaktır. Okulda resmi eğitim müfredatı yanında öğrencilere dini tedrisatta verilecektir.

Yaptığımız bu güzel projeler ile Afrika’nın makus talihine neşter atmaya devam ediyoruz. Biz biliyoruz ki, yoksulluğun giderilmesi ve kalkınmanın yolu eğitimden geçmektedir. Bundan dolayı eğitime yatırım yapmaya devam edeceğiz.

 

Paylaş