26 Aralık 2019

Yemen’de Azzan Hastenesine Jeneratör Yardımı

2015 yılının Mart ayından beri Yemen’de devam eden iç savaş nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Başta gıda olmak üzere yaşam için gerekli olan bütün ihtiyaç maddelerine gereksinim duyulmaktadır. Yönetim otoritesinin olmadığı ülke fiilen parçalanmış ve değişik gruplar değişik bölgelerde hakimiyetini sürdürmektedir.  Savaş öncesinde de komşu ülkelerine rağmen fazla gelişmemiş olan ülke, şimdilerde açlıktan ölümlerin yaşandığı bölge haline gelmiştir.

Yemen’de devlet kurumları çökmüş, düzen bozulmuş ve kaos hakim olmuştur. Böyle olunca başta hastaneler olmak üzere sağlık kurumlarının bir çoğu işlevsiz hale gelmiştir. Elektirik kesintilerinden dolayı hizmet yapamayan hastanelerin kapılarında ve bahçelerinde umutla bekleyen yüzlerce, binlerce hasta bulunmaktadır. Yetersiz beslenme ve savaş nedeniyle hastanelere müracaat eden eden hasta sayısı kat kat arterken, tam tersine hastaneler savaş öncesi çalışma kapasitesinin kat kat altında hizmet vermektedir.  Bunun anlamı tek kelime ile “ölüme terkedilmek” demektir.

Hollanda IHH olarak, kurulduğumuz günden beri dünyanın mazlum coğrafyalarına yardım elimizi uzatmaya devam ediyoruz. Bu meyanda Yemen’deki iç savaş nedeniyle mağdur duruma düşmüş kardeşlerimize düzenli olarak yardımları ulaştırmaktayız. Yemen’deki partner kuruluşumuz aracılığyla gerekli olan ihtiyaç malzemelerini tesbit ederek, ihtiyaç sahiplerine ulaştıryoruz. Bu bağlamda, Yemen’deki partner kuruluşumuz, elektirik kesintilerinden dolayı bir çok hastanenin çalışmaz hale geldiğini ve acilen jenratörler gerektiğini bize bildirdi. Yemen’in orta güneyinde bulunan 50 bin kişinin yaşadığı Shabwah kentinin tek hastanesi olan Azzan Hastanesi’nin de acilen bir jeneratöre ihtiyacı olduğunu bildirdi. Acilen hasteneye uygyun jeneratör ve fiyat araştırması yapıldı ve € 20.000,- değerinde bir jeneratörün hastane ihtiyacını karşılayacağı tesbit edildi. Maliyeti Hollanda IHH tarafından karşılanan jeneratör Azzan Hastanesine teslim edildi. Elektirik kesintilerinden etkilenmeden tam kapasite çalışan hastane, Shabwan halkına ve savaş nedeniyle şehre gelmiş mültecilere hizmet etmeye başladı.

Böylesi güzel bir yardım hizmetinin gururunu bize yaşatan hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz.

 

Paylaş