5 Mart 2014

Yardımlarınız bir kez daha Gazze’ye ulaştı

Gazze, Filistin’in Akdeniz sahilinde bulunan yerleşim bölgesidir. Uzunluğu 41 km ve genişliği ortalama 10 km olan 360 kilometrekare alana sahip bölgede takriben 1,7 milyon insan yaşamaktadır.  Nüfus yoğunluğu bakımından dünya ortalamasının çok üstünde bir yerleşim bölgesidir. 2007 yılından bu yana uygulanan ağır amborgo nedeniyle bölgede ekonomik sistem çökme noktasına gelmiştir. Ambargodan önce daha çok sanayi ağırlıklı olan ekonomi, daha sonraları tarıma dayalı hale gelmiştir. Ancak bu zaman zarfında işşizlik % 45 lere kadar yükselmiştir. İnsanların bir çoğu günlük 2 doların altında bir gelirle yaşamak zorundadır.

Geçtiğimiz aylarda Gazze’de meydana gelen aşırı yağışlar neticesinde bir çok evi su basmış ve evler kullanılamaz hale gelmişti. Zaten imkanları kısıtlı olan bir çok  Gazze’li aç ve açıkta kalmıştı.

Gazze’li mağdur insanların yaralarını sarmak zorunda olduğu bilinciyle hareket eden Hollanda IHH, bir kez daha soğuk hava şartlarında, zor yaşam koşullarında hayatlarını devam ettirmeye çalışana muhtaç insanlara acil gıda, elbise ve battaniye yardımında bulundu.

Hollanda IHH aracılığıyla Gazze’li muhtaç insanlara yardım eden bütün hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz.

Paylaş