14 Kasım 2017

Unutmayacağız!… Unutturmayacağız!..

12 Kasım 2017 tarihinde Kristal Party Event’te Hollanda IHH’nın hayırseverleri Arakanlı mazlumlar yararına organize edilen kahvaltıda buluştu. Kahvaltıya 350 civarında hayırsever iştirak etti ve € 6200,-  gelir elde edildi. Salon kirası dahil bütün masrafların hayırseverler tarafından karşılanan kahvaltı programından elde edilen gelirlerin tamamı Aralık ayının ilk haftasında Arakanlı mazlumlara ulaştırılacaktır. Hollanda IHH olarak böyle programlar yaparak, Arakanlı kardeşlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Dünyada her gün çeşitli olaylar meydana geliyor ve bazen çok basit olaylar dünya gündemini günlerce işgal ederken Arakanlı’ların dramı maalesef gündem olmuyor. Her zaman olduğu gibi tarih yine tekerrür ediyor ve insanlar unutuyor.

Unutulmaması için bir daha hatırlatıyoruz. 25 Ağustos 2017 tarihinde Myanmar hükümetinin Arakanlı müslümanlara karşı başlattığı şiddet, zulüm ve baskı nedeniyle 21. yüzyılın en büyük insani dramı yaşanmaya başlandı. Yüzbinlerce Arakanlı’nın yüzyıllarca yaşadığı  köyleri yakılmaya başlandı, katliamlar yapıldı, onbinlerce Arakanlı tecavüze maruz kaldı ve çaresizlikleri onları komşu Bangladeş’e göç etmeye mecbur bıraktı. Son rakamlara göre 25 Ağustos’tan bu yana Bangladeş’e göç eden Arakanlı’ların sayısı 600 bini geçmiş durumda. Bangladeş’e göç eden Arakanlı’lar çok zor şartlarda hayatlarını idam ettiriyorlar ve acil gıda yardımlarına, temiz suya ve asgari ölçülerde barınaklara ihtiyaçları var.

 

Paylaş