11 Eylül 2013

Suriyeli Mültecilere Ramazan Gıda Yardımı

Suriye’de 2 yıldır süren iç savaş nedeniyle yüzbinden fazla insan hayatını kaybetti, milyonlarca insan mülteci durumuna düştü. Bunun neticesinde milyonlarca insan açlık ve yoksulluk pençesine düçar oldu. Türkiye’de 500 binden fazla Suriye’li mülteci yaşamaktadır. Bu mülteciler genellikle Türkiye’nin güneyinde Suriye sınırındaki illerde konteyner kentlerde, çadırlarda ve evlerde yaşamaktadır. Konteyner kentlerde ve çadırlarda yaşayan mültecilere düzenli olarak Türkiye Devleti yardımları ulaştırmaktadır. Ancak bir çok mülteci uygunsuz ortamlarda, küçük bir mekanda bir kaç aile beraber yaşamaktadır. İşte asıl yardıma muhtaç olan Suriyeli mülteciler bunlardır.
Türkiye’nin güneyinde bulunan Kilis şehrinde 25 bin civarında konteyner kentte,  2 bin civarında çadırlarda ve 50 binden fazla başta şehir merkezi olmak üzere bütün köylere dağılmış Suriyeli mülteciler yaşamaktadır.
Hollanda IHH olarak bu yıl Ramazan yardımları programı kapsamında Kilis’te bulunan ve evlerde çok zor şartlar altında yaşayan Suriyeli mültecilere yardım dağıttık. Bu yardımlar kapsamında toplam 1200 yardım paketi hazırlandı. Her aileye  içinde temel gıda maddelerinin bulunduğu 2 adet gıda ve temzlik maddelerinin bulunduğu bir adet hijyen paketi olmak üzere toplam üç adet paket verildi.
Kilis Valiliği ve mahalle muhtarları ile koordineli olarak, Suriyeli mülteciler için çalışmalar yapan ve kendilerini yardım gönüllülleri olarak adlandıran bir grup Kilis eşrafından kardeşlerimizle yardım programını çok güzel bir şekilde eksiksiz olarak gerçekleştirmiş bulunmaktayız.
Bu yardımların toplanmasında emeği geçen başta Lalezar Bayanlar Eğitim Grubu ve bütün hayırseverlere çok teşekkür ediyoruz

Paylaş