6 Ağustos 2018

Sri Lanka camii şadırvan çeşme projesi

Sri Lanka, 21 milyon insanın yaşadığı Güney Asya’da bir ada ülkesi.  Ülke nüfusunun % 70’ i Budist, % 12’si Hindu ve % 10’nu Müslümandır.

Sri Lanka ekonomik olarak çok yoksul ülkeler içinde bulunmamakla beraber, azınlıkta bulunan Müslümanların yaşadığı bölgelerde yardım projesi gerçekleştirmeyi gerekli gördük. Zira son yıllarda aşırı Budistler tarafından Müslümanlara yönelik saldırılar olmaya başladı.  Bir çok Müslümanın iş yeri ve bir çok bölgede camileri yaktılar. Bu ülkede Müslümanlar mazlum ve mağdur konumuna düştüler. Ve hatta buradaki Müslümanların da Arakan’daki Müslümanlar gibi büyük bir dram yaşamasından endişe edilmektedir. Bu yüzden, buradaki Müslümanların sosyal ve ekonomik yönden desteklenmesi faydalı olacaktır.

Hollanda IHH olarak, Sri Lanka’da  2018 yılında Ramazan ayında yaptığımız gıda yardımlarıyla,  yardım projeleri başlatmış bulunmaktayız. Şimdi ise çok önemli ve hayati bir proje ile çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sri Lanka’da camilerde şadırvan modelinde ve depolu çeşme projeleri yaptırmaktayız. Bu güzel proje sayesinde caminin bulunduğu mahalledeki insanlar temiz suya kavuşuyor ve aynı zamanda cami cemaati temiz su ile rahat bir şekilde abdest alma imkanı buluyor.

Bu güzel projenin maliyeti sadece € 750,-  Şimdi bağış yapınız: https://ihhnl.org/online-bagis/

 

Paylaş