28 Mayıs 2012

Sivas’a akülü engelli araba yardımı

Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği’nin ev sahipliğinde, Hollanda Sivaslılar Platformu ve Hollanda İHH Yardım Vakfı’nın gurbetçilerin bağışları ile temin ettiği 75 adet akülü araç ve 30 adet tekerlekli sandalyenin dağıtılması için Sivas Belediyesi önünde tören düzenlendi.

Törenin başlamasını bekleyen davetliler, Sivas Belediyesi Mehter Takımı ve Halkoyunları ekibinin gösterileri ile eğlendi.

Törende konuşan Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, Her insanın bir engelli adayı olduğunun altını çizerek, “Bugün burada dağıtacağımız sandalye Sivas’ımız için belki yeterli değildir. 1992 yılından beri Sivas’ımıza bu tür desteklerimizi sürdürüyoruz. Biz Gurbetçiler için Sivas denilince akla özlem geliyor, hasret geliyor. Paltformumuz 60 Bin Sivaslı’yı bir araya toplamak için kuruldu. Özümüzdeki Sivas’lılığı koruyarak gelecek nesillere de bunları aktaracağız” dedi.

Hollanda İHH Yardım Vakfı Başkanı Hüseyin Gündüz ise vakıflarının kuruluşları hakkında bilgiler vererek, “Dünyanın 40 ülkesinde aktif olarak çalışma yapmaktayız. Acil yardımlar ile birlikte Yetimler Projesi, Su Projesi,Eeğitim Projesi, Ziraat Projesi veSsağlık Srojesi gibi kalıcı çalışmalar yapmaktayız. Şimdi ise Sağlık Projesi kapsamında Sivas’a geldik. Engelli olan kardeşlerimiz belki de eve kapanmış dört duvarın arasına sıkışmış güneş yüzü görmüyor, bahçeleri, bağları, çiçekleri görmeyen kardeşlerimize bir araba ile dünyayı bağışlamış oluyoruz. Bu yardımlarımız çocuklarını sırtında taşımak zorunda kalan anne ve babaların da yükünü hafifletecektir. Emeği geçen herkese özellikle IHH hayırseverlerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, göreve geldikleri ilk yıl 60’ın üzerindeki akülü aracı Sivaslılara teslim ettiklerini belirterek, “Her insan geçireceği bir kaza sonrasında yada farklı bir rahatsızlık neticesinde engelli olabilir. Engelli olmak yada olmamak bence zihnimizde kafamızda bir sorun varsa biz kendi kendimize engel koyuyorsak o zaman engelliyiz. Sivas Belediyesi 3-4 yıl içerisinde tüm sosyal yardım programlarına aynı mesafede olduk. Sivas’ta böyle insanlar olduğu sürece ben inanıyorum ki hiçbir engellimiz araçsız kalmaz. Araçlarını alan kardeşlerimize hayırlı olsun güle güle kullansınlar diyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp,  Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil ve Hollanda İHH Yardım Vakfı Başkanı Hüseyin Gündüz’e katkılarından ötürü plaket verdi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, akülü araç ve tekerlekli sandalye alan engellilerle yakından ilgilendi. Yeni akülü araçlarına kavuşan engelliler Belediye önünde bir süre deneme sürüşü yaparak araçlarının özelliklerini kontrol ettiler.

Hollanda IHH ve Hollanda Sivaslılar Platformu aracılığıyla gelen akülü arabalardan Balıkesir Edremit, İstanbul ve Yozgat’taki engellilere de elektirikli engelli araba yardımı yapıldı. Hollanda IHH olarak güzel ülkemizin değişik illerine de buna benzer yardım kampanyalaımız olacaktır.

Paylaş