4 Şubat 2016

Savaşların Ülkesi  Afganistan!..

 

  1. Yüzyılın sonlarında Rus işgaline karşı savaşan Afganistan, 21. Yüzyılda amansız bir iç savaş yaşamaktadır. Ülkede, takriben 40 yıldır savaş hali yaşanmakatdır. Ülkede, barışı hatırlayan çok az insan bulunmakatdır. Ülkede bulunan nüfusun büyük bir kısmı savaşta doğdu, savaşta öldü ve yaşayanlar hala savaşta yaşamaktadır.

Elbette böyle bir ülkede açlık, yoksulluk ve susuzluk olur.

Elbette böyle bir ülkede çocuklar yetim, analar dul kalır.

Elbette böyle bir ülkeden insanlar başka memleketlere göç etmek zorunda kalır.

Elbette böyle bir ülkede ekonomik yatırımlar olmaz.

Elbette böyle bir ülkede can güvenliği olmaz.

Mevcut verilere göre 30 milyon nüfusa sahip Afganistan’da 5 milyondan fazla Afganlı mülteci konumda. Ülkede kalan insanlar da çok zor şartlarda hayatlarını idame ettirmekteler. Ayrıca ülkenin büyük bir kısmı sıcak ve kurak bir iklime sahip olması hasebiyle su sıkıntısı had safhada. Özellikle kırsal kesimlerde insanlar su ihtiyacını karşılamak için kilometrelerce yol katetmek zorunda kalıyorlar.

Hollanda IHH olarak son yıllarda Afganistan’da başta gıda yardımları olmak üzere sağlık ve yetim projelerine ağırlık vermiş bulunmaktayız. Ayrıca yeni başlattığımız su projeleri ile savaşın çocukları mazlum Afgan halkının temiz su ihtiyacını karşılmak için su kuyuları açıyoruz.

Kurtuluş savaşı sırasında en zor günlerimizde bizlere yardımlarını esirgemeyen Afgan halkının bu zor günlerinde yardımcı olmamız, insani, vicdani ve islami vazifemiz olsa gerek.

Bir su kuyusunun bedeli € 1350,-

 

 

Paylaş