16 Haziran 2019

Mübarek ramazan ayında, 3 kıtada 21 ülkede görevimizi ifa ettik.

Hollanda IHH olarak bu yıl yine Ramazan ayında büyük bir yardım organizasyonu gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadık. 33 yardım görevlimiz ile 3 kıtada 21 ülkede 24801 yoksul aileye yardımlarımızı ulaştırdık. Gidilmeyen coğrafyalara gittik, çalınmayan kapıları çaldık, okşanmayan yetimlerin başını okşadık ve silinmeyen göz yaşlarını sildik. Yüzbinlerce yoksulun tebessümüne ortak olduk ve onların dualarını hayırseverlere getirdik.

Mübarek ramazan ayında 3 kıtada 21 ülkede, bir sevdadır, bizleri bu yollara düşürüp mazlum coğrafyalarda diyar diyar gezdiren. Bu sevdadır, bizi Afrika’nın sıcak ikliminde tozlu yollarda külübesinin önünde hasretle bizleri bekleyen çaresizlere ulaştıran. Bu sevdadır, bizi,  sokaklara terkedilmiş kimsesiz, korumasız  sahipsiz masum çocuklara ulaştıran.  Ve bu sevdadır, bizi, yurtlarını terketmek zorunda kalan ve yabancı topraklara sürgün edilen mültecilere ulaştıran.

Mübarek ramazan ayında 3 kıtada 21 ülkede yokluğa ve çaresizliğe misafir olduk. Çok dertler dinledik, derman olmaya çalıştık, çok hastalar ziyaret ettik, şifa olmaya çalıştık, çok borçlular gördük eda etmeye çalıştık. Yeri geldi iftar sofralarında aynı kaptan beraber yemek yedik, yeri geldi gıda çuvallarını sırtımızda tozlu yollarda evlerine kadar taşıdık. Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü düşüncesiyle, ırk, renk, dil, din ayrımı yapmadan herkesi bağrımıza bastık ve ellerini sıktık. İhtiyaçlarını gidermek için bütün imkanlarımızla seferber olduk.

Mübarek Ramazan ayında 3 kıtada 21 ülkede çok acı hikayeler dinledik. Eşini ve oğlunu amansız bir savaşta kaybetmiş ve vatanını terk etmek zorunda kalmış mülteci olmuş Suriyeli Maryam, kuraklık nedeniyle köyünü terk etmek zorunda kalan ve büyük şehre ulaşmak için 3 hafta boyunca aç susuz yalınayak yürüyen, yolda iki yavrusunu açlık ve susuzluğa kurban eden Somalili Mohammed, sırf inancından dolayı yaşam hakkı verilmeyen, köyleri yakılıp yıkılan, gözleri önünde bir çok yakını diri diri ateşlere atılan Arakanlı Rupa, sadece birkaç tanesi. Her bir hikaye bizi çok üzdü, çok duygulandırdı, zaman oldu göz yaşlarımız mazlumların göz yaşlarına karıştı. Sabır dedik, selamet dedik ve sadece dua ettik.

Mübarek Ramazan ayında 3 kıtada 21 ülkede, 24801 yoksul aileye, içinde temel yiyecek maddelerinin bulunduğu gıda paketleri ve gıda çuvalları dağıttık. Ayrıca 31506 yoksul için iftar sofraları kurduk ve ramazanın bereketini onlarla paylaştık. İnsanlığın emaneti olan yetimlerimiz, bayram gününde mahzun olmasın diye   3158 yetime bayramlık elbise ve 2150 yetime nakdi yardım dağıttık. Rahmet, bereket ve paylaşma ayı olan Ramazan boyunca yardımlarımızdan toplam 160 binden fazla yoksul istifade etmiş oldu.

2019 yılı ramazan yardım programımızda hayırseverlerimiz ve gönüllülerimizin azami gayretleri sayesinde € 1.004.065,- (Bir milyon dört bin altmış beş euro) yardım toplandı ve bu neticeyle bir önceki yıla göre % 40’lık bir büyüme gerçekleştirmiş olduk.

Paylaşmanın bereketlendiği, bereketin paylaşıldığı bu mübarek ayda mazlum ve mağdurları sevindirenlere ne mutlu..

 

2019 RAMAZAN YARDIM PROGRAMI MALİ RAPOR

 

 

 

 

 

 

Paylaş