27 Ekim 2012

Kurbanlarınız Kırgızistan’da kesildi

Hollanda IHH 2012 kurban kampanyası çerçevesinde, yine Orta Asya Türk cumhuriyetlerinden en fakir ülkesi olan Kırgızistan’da 170 tane kurban kesimine eşlik ettik ve yaklaşık 2000 fakir aileye etleri dağıttık. Son yıllarda meydana gelen iç savaşlar ve ayaklanmalar nedeniyle istikrarın olmadığı ve buna bağlı olarak yoksulluğun çok yoğun hissedildiği bir ülke. Arefe günü sabahın erken saatlerinde Başkent Bişkek’te kurban kesim çalışmalarımız başladı. Kurbanlık kesim arazisi kesim için hazır hale getirildi, kurbanliklar alındı, kurbanlık koyunlarımızın sayı ve dinen kurban vasfına uygun olup olmadığının kontrollerini yaptık. Ayrıca, Kırgızistanın Balıkçı semtinde IHH Hollanda’nın yeni yaptırmış olduğu yetimhaneyi ziyaret ettik. Bu yetimhane yaklaşık 100 yetime yuva olacak. Bayram günü Bişkek’in merkezindeki meydanda yaklaşık 250.000 kişiyle bayram namazını eda ettik.

Bayram namazından sonra kurbanlarımızın kesileceği yere gittik. Partner kuruluş Orta Asya Gençlik Vakfı 20 civarında kasap ve veteriner ayarlamış. Onlar, kurbanlık koyunları kesmek için hazırlardı. Kurbanlar kesilmeye başlamadan önce Hollanda IHH’ya kurban bağışında bulunan hayırseverlerin isimlerini okuyarak vekaletlerini almış olduk. Bayramın birinci günü akşama kadar kurbanlarımızın kesimini yaptık. Bayramın ikinci günü ise Kırgızistan yetimlerine, görme ve duyma engelliler derneklerine, zihinsel engellilere, fakir ailelere ve daha bir çok ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 3 kg olarak paketlenmiş etlerin dağıtımını yaptık. Bayramın üçüncü günü yine yüzlerce insanın hayır duasını alarak vazifemizi yerine getirmenin huzuru içinde Hollanda’ya tekrar geri döndük.

Sizin yardımlarınızla yine bu bayramda da bir çok ihtiyaç sahibi insanların yüzünü güldürdük ve dualarını aldık. Allah hepinizden razı olsun.

Veli Bilge

IHH Hollanda Kurban Gönüllüsü

Paylaş