2 Mart 2018

Küçük ülkenin masum yetimleri

10 Şubat 2018 tarihinde Cumartasi günü yetimlerimizi ve yetimhanemizi ziyaret etmek için Gambiya’daki projezemizin ağız ve diş muayenesi bölümüne ara verdik. Başkent Banjul’un doğusunda arabayla 5 saat mesafede bulunan Bangsang bölgsine gittik. Yetimhane bölgesine geldiğimizde yüzlerce yetim ve mahallenin çocukları bizleri selam ve dualarla karşıladılar. Baştan aşağıya yoksullukları her hallerinden belli olmasına rağmen hepsinin yüzleri gülüyor ve hepside bizlere sevgi ile bakıyorlardı.

Kısa bir merhaba ve tanışma faslından sonra yardım dağıtım programımıza geçtik. Her yetime bir okul çantası, bir gömlek, bir pantolon, bir çift ayakkabı, defter, kalem ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı. İsimleri daha önceden tesbit edilen yetimlere, Hollanda IHH gönüllüleri yardımları kendi elleriyle takdim ettiler.
Yetimlere yardımcı olmanın hazzını bir nebze olsun yaşarken, kaldığı ortamların yetersiz ve yaşam standartlarının çok iyi olmaması nedeniyle derin üzüntü yaşadık. Bir tane küçük loli şekeri ve bir balon alabilmek için nasıl üzerimize canhıraş saldırdıklarını görünce, ne kadar ihtiyaç sahibi olduklarını acıyla müşahede ettik.

Yetimleri sevindirmek, dünyada en güzel iyiliktir. Onların göz yaşlarını silmek ve acılarını paylaşmak islami ve insanı vazifedir. Onları gülümsetmek ve başlarını okşamak, onlar için dünyanın en güzel yardımıdır. Zira onlar yıllarca, ana baba şefkatinden yoksun ve sevgiden uzak terkedilmiş ücra köşelerde yaşmak zorunda kalmışlar çocuklar.
Peygamber Efendimiz (S.AV)’den bir yetim olması hasebiyle, yetimlere iyi davranılması, onların hak ve hukuklarının korunması hususunda ümmetini mütemadiyen uyarmıştır. “Kim bir yetimin başını okşarsa, yetimin başındaki saçı kadar O kişeye ecir verilir” buyurmuşlardır.
Hollanda IHH olarak, bu şuurla yardım programı yaptığımız her ülkede mutlaka yetimleri ziyaret ederek, onlara yardımlar ve çeşitli hediyeler dağıtmaktayız. Bizleri bu yardımlarda vesile kılan bütün hayırseverlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Paylaş