5 Mart 2020

Koronavirüs ve Su Projelerimiz

Malumunuz dünyada bir çok ülkeyi etkileyen koronavirüs salagını var. Bu salgın bizim su kuyuları çalışmalarımızı etkilermi?

Hollanda IHH’nın,  proje yaptığı yoksul ülkelerde partner kuruluşları ve temsilcileri mevcuttur. Yardım paraları banka ile partner kuruluşlara gönderilmekte ve partner kuruluşlar gerekli çalışmaları yapmaktadır. Su kayuları çalışmalarımızı da partner kuruluşlarımız yapmakta ve  çalışması tamamlanan su kuyularımızın açılış ve kontrolünü yapmak üzere Hollanda’dan IHH gönüllüleri gitmektedir. Koronavirüs salgını devam eder ve gönüllülerimizin uçuş imkanı olmaz ise, partner kuruluş ve temsilcilerimiz gerekli açılışları yaparak bize resim, video ve bilgileri gönderecek ve biz de sizlere su kuyunuzun raporunu göndereceğiz.

Koronavirüs’tan dolayı su kuyuları açtığımız bazı ülkelerde kısmen sokağa çıkma yasağı olduğu için kuyu çalışmaları zamanında bitmeyebilir. Bundan dolayı şimdiden özür dileriz. Ama Allah’in izniyle gecikmeli de olsa dahi, kuyuların açılışı yapılacak ve raporu size ulaşacaktır.

Koronavirüs’ten dolayı temiz suyun daha da önem kazandığı yoksul ülkelerde kuyu çalışmasına destek verdiğiniz için bir kez daha teşekkür ederiz.

 

Paylaş