6 Eylül 2011

IHHnl bir kez daha Somali’de yardım dağıttı

Kısa adı IHH olan Hollanda Uluslararası İnsani Yardım Vakfı, Somalili mültecilere yönelik olarak hem Kenya’daki kamplarda hem de Mogadişu’nun çevresindeki kamplarda gıda paketleri dağıttı.

Kuraklık ve iç savaştan dolayı yüzbinlerce kişinin mağdur olduğu Somali’den yaklaşık 500 km. yürüyerek komşu ülke Kenya’ya sığınan 500 binin üzerindeki insan burada büyük bir çadır şehrinin oluşmasına sebep olmuş durumda. Açlık, sefalet ve hastalıkların kol gezdiği bu yerlerde büyük-küçük bir çok uluslararası yardım kuruluşu da faaliyet göstermeye başladı.

Hollanda IHH’da, Hollanda’daki yardımseverlerden topladığı 100 bin euronun üzerindeki bağışlarla Kenya’nın Daadab şehrindeki mülteci kamplarında yaşayan 330 Somalili aileye içerisinde un, şeker, pirinç, sıvı yağ ve hurmadan oluşan gıda paketleri dağıttı. Yine hiçbir güvenliğin olmadığı, tehlikeli bir arazi olan Somalili’inin başkenti Mogadişu’nun çevresindeki kamplarda yaşayan 1520 aileye aynı gıda paketlerinden dağıtıldı. Toplamda 111 ton tutan gıda maddeleri böylece yaklaşık 20.000 kişiye ulaştırılmış oldu.

Hollanda IHH yönetim kurulu üyesi Murat Kurt ve IHH gönüllüsü M. Ali Katırcı’dan oluşan yardım ekibi, IHH’nın Somali’deki partner kuruluşu ZamZam Foundation ile birlikte bu yardımları gerçekleştirirken çocuklara şeker, balon ve çeşitli oyuncaklar hediye etmeyi de ihmal etmedi.

IHH Acil yardımlar vesilesi ile Mogadişu’da yetim buluşması programı da düzenledi. Zira Hollanda IHH, Somali’de 50’ye yakın yetimin de bakımını üstlenmiş durumda.

 

Paylaş