1 Ocak 2012

IHH istişare toplantısı yaptı

Birleşmiş Milletler Raporlarına göre:

–  Dünyada 907 milyon kişi açlık sınırda yaşıyor.

–  Dünyada 1,1 milyar kişi temiz su kaynaklarından yoksun yaşıyor.

–  Dünyada 2,6 milyar kişi Sağlıklı Yaşam Koşullarından uzak yaşıyor.

–  Dünyada 30 milyon mülteci yaşamaktadır.

–  Dünyada her yıl 6 milyon çocuk sağlıksız beslenme nedeniyle ölmektedir.

–  Dünyada 143 milyon yetim yaşamaktadır.

Dünyada böyle bir tablo var iken ve bizde aynı dünyada yaşıyor iken, bir insan olarak bu durum karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir. Hollanda IHH olarak, bu durum karşısında sessiz kalmayarak, dünyanın bir çok fakir bölgesinde bir lokma ekmeğe muhtaç olan insanlara gıda projeleri, bir damla temiz suya mutaç olan bölgelerde su projeleri, kimsesiz ve çaresiz kalmış çocuklara yönelik yetim porojeleri, özürlülere ve hastalara yönelik sağlık projeleri, eğitim imkanı olmayanlara okullar yaptırarak ve kırtasiye yardımları ile eğitim projeleri ve  evsizlere ev projeleri ile binlerce insana umut oluyoruz. Bütün bunlara rağmen hala  milyonlarca muhtaç insanın gözleri yollarda, bizleri bekliyor.

Hollanda IHH olarak, 1 Ocak 2012 tarihinde yaptığımız istişare toplantısı ile yeni yılın ilk gününde küçük çalışma ile insanlık adına büyük bir adım atmış olduk. Yeni yılımıza çok ulvi ve çok mukaddes bir çalışma ile başlamış bulunmaktayız.

Amsterdam’da yapılan toplantıya Hollanda’nın çeşitli şehirlerinden, bay-bayan yaklaşık 30 kişi katıldı.Toplantıda IHH’nın bugüne kadar yaptığı çalışmaları başkan Hüseyin Gündüz görüntüler eşliğinde anlattı. Toplantıyı IHH dış ilişkiler sorumlusu Selami Yüksel yönetti….
Toplantıda, IHH’nın yaptığı projeler dışında daha başka hangi yardım projeleri yapılabilir? IHH’nın tanıtımında nasıl bir strateji izlenebilir? Yönetim kurulu, yerel yapılanmalar ve temsilcilikler gibi konular masaya yatırıldı ve katılımcıların görüşleri alındı.

Programın sonunda Tanıtma sorumlusu Murat Kurt konuşulanları toparladı ve bir değerlendirme konuşması yaptı. Toplantı sonrası katılımcılar topluca yemek yediler.

Toplantıda, IHH’nın yaptığı projeler dışında daha başka hangi yardım projeleri yapılabilir? IHH’nın tanıtımında nasıl bir strateji izlenebilir? Yönetim kurulu, yerel yapılanmalar ve temsilcilikler gibi konular masaya yatırılıdı ve katılımcıların görüşleri alındı.

Programın sonunda tanıtma sorumlusu Murat Kurt konuşulanları toparladı ve bir değerlendirme  konuşması yaptı.

Paylaş