19 Aralık 2013

IHH Geleneksel Yetimler Günü Gerçekleştirildi

Hollanda IHH, geçen yıl başlatmış olduğu “Yetimler Günü” programının bu yıl ikincisini, yine Osdorp Party Centrum’da gerçekleştirdi.

Sunuculuğunu yönetim kurulu üyesi Hüseyin Gündüz’ün yaptığı programa, yüzlerce IHH gönüllüsü ve yetim bakan aileler katıldı.

Endonezyalı ünlü hafız Dr. Ahmed Mizar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hollanda IHH başkanı Murat Kurt bir selamlama konuşması yaptı. Kurt, hiç bir yere ve kuruma bağlı olmadıklarını, sadece hayırseverlere ait bir kurum olduklarını belirterek IHH’nın projeleri, yeni yönetim kurulu ve 2014 hedefleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi ve desteklerinin artarak devam etmesini istedi.

Programa TC Amsterdam Konsolosluğu’ndan, muavin konsolos Ahmet Demir ve yurtdışından misafirler de katıldı. Konsolos Ahmet Demir, IHH’nın Gambia’daki partner kuruluşu Hayır Cemiyeti Başkanı Musa Jallow ve IHH İngiltere Başkanı Ali Tahir bey birer selamlama konuşması yaptılar.

Programda ayrıca, yönetim kurulu üyesi Selami Yüksel ve Murat Kurt tarafından, Hollanda IHH’ya yıl içinde maddi ve manevi en çok destek verenlere şükran plaketleri verildi, IHH Hollanda’nın yeni yönetim kurulu tanıtıldı, yetimler hakkında güncel görüntü ve filmler yayınlandı, İlahiyatçı Ahmet Boz duygusal bir konuşma yaptı, Ömer Atıf ve ekibi yetimlerle ilgili tiatral bir sunum gerçekleştirdiler ve ünlü sanatçı Sedat Uçan en güzel ilahilerini seslendirdi.

Bunların yanısıra program süresince yetimler yararına kermes düzenlendi ve yiyecek-içecek satışı yapıldı. Çocukların hazırladığı, yetim kardeşleri yararına şeker ve oyuncaklar da satışa sunuldu. Ayrıca yetimler yararına açık arttırma yapılarak, hayırseverlerin vermiş olduğu altınlar ile yetimlerin yapmış olduğu resimler satıldı.

Programın en iyi şekilde geçmesi için IHH gönüllüleri görev aldılar ve özverili çalışmalar yaptılar. Program topluca yapılan dua ile son buldu.

 

Paylaş