7 Nisan 2020

Güzel ülkemin güzel çocuklarını sevindirdik

Hollanda IHH olarak, eğitim projelerine yatırımlarımızı devam ettiriyoruz. Daha çok yoksul ülkelerde okul inşaatları yaptırmak ve yoksul öğrencilere okul malzemeleri dağıtmak şeklinde bu projelerimizi hayata geçiriyoruz.

Hollanda’nın Alphen aan den Rijn şehrinde ikamet eden idealist bir kaç genç kardeşimiz, güzel ülkemizin güzel çocukları için bir eğitim projesi yapmak istediklerini bildirince, Türkiye’deki partner kuruluşumuz aracılığıyla tamir ve tadilatı yapılacak okul araştırmasına girdik. Yapılan araştırma neticesinde Hatay ilinin, Hassa ilçesinin, Güvenç Köyü  ilkokulunun acilen tamir ve tadilata ihtiyacı olduğunu tesbit ettik.

Okul müdüründen ve partner kuruluşumuzdan, yapılacak çalışmalar ve masrafları konusunda bir hazırlık yapmalarını talep ettik. Kısa süre içinde yapılacak çalışmalar ve eksik malzemeler ile alakalı bize bir liste sundular. Listeye göre okulun tamamı boyanacak, tavan değişecek, ikinci kat yapılacak, yemekhane yapılacak, bütün sınıflara perde, sandalye, masa ve dolaplar alınacak ve okuldaki bütün öğrencilere okul çantası ve kırtasiye malzemesi dağıtılacaktı. Bütün bu çalışmalar için takriben € 15.000,- civarında bir bütçeye ihtiyaç olacak.

Hollanda IHH Genç Yönetimi ve bu projeyi teklif eden Alphen aan den Rijn’deki gençler bu projeyi gerçekleştirmek için “Huzur Projesi” adı altında gerekli yardım kampanyalarını başlattılar. Yardım kampanyası devam ettiği dönemde Güvenç İlkokulu tamir ve tadilat çalışmaları da aynı anda devam etti.

Bu yılın şubat ayında 82 öğrencisi ve 5 sınıfı bulunan Güvenç Köyü ilkokulunun tamir ve tadilat çalışmaları tamamlandı. 18 Şubat 2020 tarihinde, Hollanda IHH Genç Yönetiminden Aytun Çetinkaya ve Alphen aan den Rijn’den gençler okul açılışını gerçekleştirdiler ve öğrencilere okul çantası ve kırtasiye malzemesi dağıttılar.

Hollanda IHH olarak, güzel bir eğitim projesini daha hayata geçirmenin gururunu yaşarken, güzel ülkemin güzel çocuklarını sevindirmenin mutluluğunu da yaşadık.

 

Paylaş