28 Ocak 2020

Genişletilmiş Yöneticiler Toplantısı Yapıldı

Hollanda IHH, 19 Ocak 2020 tarihinde Genişletilmiş Yöneticiler Toplantısı gerçekleştirdi. Okunan Ku’an-ı Kerim Tilaveti ile toplantının açılışı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını IHH Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Katırcı yaptı. Katırcı konuşmasında: Peygamberimiz S.A.V:  “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” buyurmaktadır. IHH olarak dünyanın dört bir yanında insanlara faydalı olmak için çalışan bir teşkilatız. Böyle bir teşkilatta görev aldığımız için Allah’a hamd ediyoruz. Yılda bir kere ve Ocak ayında yapmış olduğumuz bu toplantımız çok önemlidir. Bu toplantılarımızda geçen yılın muhasebesini ve yeni yılın plan ve programını yapmaktayız. IHH ailesi olarak bu toplantımızda bütün yöneticilerimizin hazır bulunmasını çok önemsiyoruz dedi.

Toplantının devamında, IHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Gündüz,  2019 yılının muhasebe raporunu grafikler eşliğinde sunumunu yaptı. Sumumdaki verilere bakıldığında, 2019 yılında € 5.473,289,- yardım geliri elde edildi. Bu miktar ile bir önceki yıla göre % 33’lük bir büyüme göstermiş olup net olarak € 1.347,997,- daha fazla yardım geliri olmuştur. Bu yardımlardan 26 ülkede 1.242.661 yoksul istifade etmiştir.

Toplantının diğer gündeminde, IHH Yönetim Kurulu Üyesi Selami Yüksel, IHH olarak, her yıl düzenli bir şekilde büyümekteyiz. Bu büyümenin gereği olarak teşkilatlanma yapılanmamızı da sürekli olarak güncellememiz gerekmektedir. Bundan dolayı yeni teşkilatlanma yapılanmasını hazırlamış bulunuyoruz diyerek “Yeni Teşkilatlanma Stratejisi”nin sunumu yaptı.

Toplantının sonunda, 2020 yılı için plan ve program istişare edildi ve okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile toplantı nihayete erdi.

Paylaş