7 Mayıs 2018

Gazze’de bir dikili ağacınız olsun

Bir bölge düşünün, sadece 360 km2 yüzölçümü var, ve burada 1,82 milyon insan yaşıyor. ( Kıyas için: Türkiye’nin yüzölçümü en küçük ili Yalova ve 850 km2 ) 41 km boyunda ve 9 km eninde olan bir bölge. Bu bölgeye 2006 yılından beri ambargo uygulanıyor. Gazze’nin masum halkları, temel ihtiyaçlarından mahrum bırakılıyor. Gazze tam olarak bir açık hava hapishanesine dönüşmüş ve uygulamalar işkence safhasına ulaşmıştır.

Dünya’nın en mağdur ve mazlum coğrafyası Gazze’de durumlar her geçen dahada kötüleşiyor. Birleşmiş Milletler raporlarına göre halkın % 80’i insani yardımlar ile hayatlarını idame ettirmektedir. Artık Gazze’deki yoksulluk felaket boyutuna ulaşmış durumdadır.

Dünyanın egemen güçleri yine, duymadım, görmedim anlayışıyla bir toplumun, toplu olarak cezalandırılmasına sessiz kalıyor. Ama Hollanda IHH olarak biz, dünyanın neresinde olursa olsun mazlum ve mağdur milletlerin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu münasebetle, Gazze’deki mazlum ve mağdur kardeşimizin de acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bundan dolayıdır ki, kurulduğumuz günden bu yana Filistinli kardeşlerimize düzenli olarak insani yardımları ulaştırıyoruz.

Hollanda IHH olarak, Filistin’in Gazze bölgesinde, gıda, su, sağlık, yetim, ramazan, sosyal destek, kurban ve tarım  projeleri yapmaktayız.

Bu meyanda bir kez daha Gazze’deki yoksul ailelere zeytin ve narenciye fidan yardımları yaptık. Ambargo altında olan bu insanların geçimleri için bu tür kalıcı projeler hayati öneme haizdir. Ve bu güzel projelerimizi devam ettireceğiz.

Gazze’de bir zeytin veya narenciye fidanın toplma maliyeti, nakliye, dikim ve bakım içinde sadece € 10,-

Şimdi sizin de Gazze’de bir dikili ağacınız olsun.

https://ihhnl.org/online-bagis/

 

Paylaş