7 Nisan 2020

Elazığ deprem mağdurlarına yaşanabilir konteyner evler teslim edildi

Malumunuz 24 Ocak 2020 tarihinde Türkiye’de Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkez üssü olan 6,8 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Bu depremde 41 kişi hayatını kaybetti, onlarca ev yıkıldı ve yüzlerce ev hasar aldı. Evleri yıkılan ve evleri girilemeyecek kadar hasarlı olan deprem mağdurları kışın soğuk günlerinde evsiz kaldılar.

Kızılay ve AFAD başta olmak üzere bir çok yardım kuruluşu deprem mağdurlarına ilk elden sıcak yemek ve barınacak bir yer temini için gayretle çalıştılar.

Hollanda IHH olarak, depremin ilk gününden itibaren yardım kampanyası başlattık ve depremden 4 gün sonra deprem mahalline ulaşarak mağdurlara acil gıda yardımı ve alış-veriş kartları dağıtımı gerçekleştirdik. Ancak deprem bölgesindeki görevlimiz Murat Kurt’un verdiği bilgiler doğrultusunda soğuk kış günlerinde kalıcı olarak yaşanabilir konteyner evlerin yapılması gerektiği kararını aldık ve kampanyamızı bu minval üzere devam ettirdik. Hayırseverlerimiz ve gönüllülerimizn azami gayretleri ile, her biri € 4950,- değerinde olan  25 adet konteyner parasını kısa sürede topladık. Bu arada kampanyamıza iştirak eden başka yardım kuruluşları da 5 adet konteyner ile projeye destek oldular. Böylece toplam 30 adet yaşanabilir konteyner  ev için yardım toplanmış oldu.

Konteyner ev, uluslararası standartlara sahip taşınabilir, verimli, güvenli ve hasarsız bir şekilde taşınması için üretilmiş, yeniden kullanılabilir yapılardır.

Hollanda IHH olarak AFAD standartlarında, güneş enerjili, ısı yalıtımlı, her türlü elektirik techizatı bulunan, oturma odası, yatak odası, mutfak ve banyosu olan  21 metrekare 30 adet yaşanabilir konteyner evleri yaptırarak AFAD’a teslim ettik. Konteyner evlerimiz,  Elazığ’ın Aşağı Demirtaş bölgesine kurulmuş olup,  kurulum ve  deprem mağduru ailelerin yerleştirme işlemleri tamamen AFAD tarafından yapılmıştır.

Hayırseverlerimizin bağışları, gönüllülerimizin azami gayretleri ile güzel ülkemizde, deprem mağduru 30 aile küçük ama sıcacık evlerinde yaşamaktadırlar.

 

Paylaş