29 Ekim 2017

Eindhoven Arakanlı Mazlumları Unutmadı!..

Gözden uzak olan, gönülden de ırak oluyor. Uzak coğrafyalarda yaşayan Arakanlı mazlumlar medya gündeminden düşmeye başlayınca maalesef insanlar hemen unuttular.. Halbuki dram en şiddetiyle hala devam ediyor.. Hala Arakanlı mazlumların bir lokma yiyeceğe, bir damla temiz suya ve barınmaya ihtiyaçları var.

Her gün gelecek yardımları beklemek çok zor. Yardım dağıtım bölgelerinde uzun kuyruklar oluşuyor. Yardımı alarak çadırına gidenler çok şanslı, ama yardım alamadan çadırına eli boş dönenler var. Aç ve açıkta olan yavruların yüzüne bakamayanlar, onlara ne diyeceğini bilemeyenler var. Sedir veya naylon üzerinde geceleri aç geçirmek zorunda kalan binlerce çocuk var. Aslında bizden çok şey istemiyorlar. 25 kg pirinç sadece € 15,- ve bir ailenin bir aylık yiyecek ihtiyacını karşılamakta.

Bir çok insan Arakanlı mazlumları unutsada, unutmayanları da görmek bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Hollanda IHH’nın Güney Doğu Bölge Yönetimi tarafından 22 Ekim 2017 tarihinde Eindhoven Antep Tatlısı Restaurant’ında Arakanlı mazlumlar için kahvaltı programı organize edildi. Programa 72 kişi iştirak etti ve € 1475,- yardım toplandı. Toplanan yardımlar Kasım ayında Arakanlı mazlumlara ulaştıralacaktır.

Paylaş