13 Şubat 2014

Çad’da Rahmet Kuyuları Açılıyor!…

Topraklarının büyük bir kısmı çöl olan Çad, Ortaafrika’da 11 milyon nüfusa sahip bir ülke. Yüzölçümü 1.284.000 km2. Ekonomisi ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayanan ülkede kişi başı milli gelir 650 dolardır. % 60’ı müslüman olan ülkede ortalama yaşam süresi 48 yıldır.

Çad’ın fakir ve yoksulluk problemlerinin yanında aynı zamanda susuzluk ve temiz suya ulaşma problemleri de mevcuttur. Ülkenin geneli ve özellikle kuzeyde bulunan çöl bölgelerinde aşırı derecede temiz suya ihtiyaç vardır. Bir çok insan susuzluktan ve temiz su yetersizliğinden dolayı hayatını kaybetmektedir. Son yıllarda ülkede kısmı kuraklıkların yaşanması da sıkıntıları artırmıştır.

Çad´da birçok yerleşim biriminde su şebekesi olmadığından dolayı insanlar günlük ihtiyaçlarını gidermek için su kuyularına ihtiyaç duymaktadırlar. Daha önceleri açılan bir çok kuyu, üzeri örtülmediği ve tulumba takılmadığı için hijyenden mahrum kalmıştır. Kuraklıkların artması su ihtiyacını her geçen gün arttırmaktadır. Sanayii gelişmediğinden dolayı da nüfus yoğunluğu daha çok köylerde bulunmaktadır. Sondaj yöntemiyle kuyular açılıp su boruları ve su pompası takılmaktadır. 25-45 metre derinliği olan su kuyularının maliyeti 1350 euro’dan başlamaktadır.

IHH olarak partner kuruluşumuz aracılığıyla bu zamana kadar Çad’da onlarca su kuyusu açtık.

Hayati değerde öneme haiz olan temiz suyu, Çad’ın siyah tenli, beyaz kalbli insanlarından esirgemeyelim.

Paylaş