21 Aralık 2017

Çad’da 380 katarakt hastasını ışığa kavuşturduk.

Yoksul ülkelerin en önemli sorunlarından biri de sağlık. Yetersiz beslenme, müsait olmayan yaşam koşulları ve temiz ortamların olmaması hastalıkların başlıca nedenleri.  Bu nedenle başta Afrika olmak üzere yoksul ülkelerde ortalama yaşam süreleri gelişmiş ülkelere göre 25-30 yıl daha kısadır. Bu durum, zaten zor olan yaşam şartlarını daha da zorlaştırmaktadır. Afrika’nın yoksul ülkelerinde hiç doktor ve hastane yüzü görmeden hayatlarını kaybeden milyonlarca insanlar var. Çünkü yeterince hastane ve doktor yoktur. Aynı zamanda halkın hastanelere gidecek maddi imkanı yoktur. Bundan dolayı çok zaman tedavisi mümkün olan hastalıklardan dolayı hayatlarını kaybediyorlar veya tedavisi mümkün olan hastalıklardan dolayı engelli yaşamak zorunda kalıyorlar.

Katarakt dediğimiz kısmen veya tamamen görme kaybına neden olan bu hastalığın ucuz maliyetle ve basit bir operasyon ile düzelme imkanı varken, yetersiz sağlık merkezleri ve maddi imkansızlıklardan dolayı milyonlarca katarakt hastası Afrika’lı karanlığa mahkum yaşamaktadır.

Dünyanın en yoksul ülkelerinden olan Çad’da da yetersiz sağlık imkanlarından dolayı bir çok katarakt hastası karanlığa mahkum olmuştur. Holanda IHH olarak, 1-9 Aralık 2017 tarihlerinde Çad Cumhurbaşkanı eşi Hinda Dibi Etino’nun başkanı olduğu Foundation Grand Coeur adlı sağlık vakfı ile ortaklaşa 380 kişinin ameliyatlarını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Başkent N’djamena’da gerçekleştirdiğimiz bu güzel proje sayesinde 380 kişi, tekrar aydınlığa kavuştu ve tekrar sevdiklerini görmenin sevincini yaşadı. Bu kardeşlerimize, bu sevinci yaşatan Hollanda IHH hayırseverlerine çok teşekkür ediyoruz.

Sadece € 75,- gibi küçük bir meblağ ile sizde bir insanı ışığa kavuşturabilirsiniz.

 

Paylaş