12 Mart 2018

Bosna-Hersek’e sağlık malzemeleri yardımı

Hollanda IHH olarak, son yüzyılın en büyük insani dramının yaşandığı Bosna-Hersek’e yardımlarımızı düzenli olarak yapmaya devam ediyoruz. Zira, Hollanda IHH 1993 yılında Bosna-Hersek savaşı sırasında buradaki mazlum ve mağdurlara yardım etmek için kurulmuştu.  Bu münasebetle Bosna-Hersek, Hollanda IHH açısından ehemmiyet arzeden bir ülkedir. Hollanda IHH, Bosna-Hersek savaşından sonra dünyanın değişik bölgelerinde yardım faaliyetlerini devam ettirmektedir.

Bosna-Hersek’teki savaşın üzerinden çeyrek asır geçmesine rağmen hala savaşın izlerini görmek mümkündür. Caddelerde, sokaklarda, dağlarda ve ovalarda savaşın acı hatıraları bütün çıplaklığıyla görülmektedir. Savaş, asıl acısını ve tahribatını insanlar üzerinde bırakmış, savaşın nesli hala hayatta ve o günlerin acı hatıralarıyla yaşamak zorunda kalmıştır. Bu acımasız savaş, bir çok insanın hem bedenen ve hem de ruhen hasar almasına neden olmuştur.

Siyasi ve ekonomik zorluklarla mücadele etmek zorunda kalan Bosna-Hersek, savaş mağduru engellilere yeterince bakım yapamamaktadır. Bundan dolayı Hollanda IHH olarak, Bosna-Hersek’teki engelliler için sağlık malzemeleri yardımı gerçekleştirdik. Hollanda IHH Merkez Yönetim Kurulu’undan Veli Bilge ve Genç IHH yönetiminden Ahmet Hakan Başaran 50 adet elektirikli engelli araba, 35 adet manuel engelli araba, 25 adet ekeltirikli hasta yatağı ve 200 adet koltuk değneğini ihtiyaç sahiplerine dağıtımını gerçekleştirdi. Bu malzemeler Bosna-Hersek partner kuruluşumuz EMMAUS’un rehabilitasyon merkezindeki engellilere ve ayrıca evlerinde yaşayan bazı  engellilere verildi.

Elbette bu yardımlarımız insanların yüreğindeki savaşın acılarını dindirmeyecektir, ancak bir nebze olsun yaşamlarını kolaylaştırma konusunda yardımcı olacaktır.

 

Paylaş