26 Ağustos 2020

Bangladeş Şadırvan çeşme projesi

Bangladeş, 180 milyon civarında nüfusu ile ülke büyüklüğüne göre dünyanın en yoğun nüfus barından ülkelerinden biridir. Yeteri kadar sanayi alt yapısı olmayan ülkede, genellikle tarıma dayalı ekonomik faaliyetler yapılmaktadır. Böyle de olsa, nüfusa oranla yetersiz tarım alanları halkın geçimini sağlaması için yeterli değildir.  Bundan dolayı Bangladeş’te halkın büyük bir kısmı yoksulluk sınırında hayatını idame ettirmektedir.

% 90 civarında müslümanların yaşadığı Bangladeş’te 250 bin civarında cami ve mescid bulunmaktadır. Kırsal kesimlerde ve köylerde bulunan cami ve mescidlerin temizlik ve abdest için gerekli olan çeşmeleri veya şadırvanları bulunmamaktadır. Yoksulluk sınırında yaşayan halkın camilere ve mescidlere şadırvan çeşme yaptırmak için maddi imkanları yoktur.

Hollanda IHH olarak, düzenli bir şekilde gıda, yetim, sağlık, sosyal destek ve su kuyuları projeleri yaptığımız Bangladeş’te camilerin ve mescidlerin temiz su ihtiyaçlarını yakından müşahede ettik.  Bundan dolayı yeni başlattığımız bir proje ile, camilere ve mescidlere şadırvan modeli çeşmeler yaparak, hem cemaatin ihtiyaçlarını gidermelerini ve hem de camii etrafında bulunan insanların temiz sudan istifade etmelerini sağlamış bulunmaktayız.

Şadırvan çeşme, 12 musluktan oluşan, üstü kapalı ve duvarları fayans ile kaplanmış temiz kullanışlı bir modeldir. Bu güzel projemizin maliyeti sadece € 1800,- dur.

Bangladeş’te yaptıracağınız şadırvan çeşmeler ile camiler ve cemaat temiz suya kavuşacak, camilerde yapılan dualar da sizlere ulaşacaktır.

 

Bangladeş Şadırvan Çeşme Projesi Müracaat Formu

 

Paylaş