25 Eylül 2017

Amsterdam’da Arakanlı muhtaçlar yararına kahvaltı programı yapıldı

Güney Asya ülkesi Myanmar’ın Arakan bölgesinden yükselen çığlık Hollanda’nın Heerhugowaard şehrinden duyuldu.  Arakanlı mazlum müslümanların acısı Heerhugowaard’daki müslüman kardeşleri tarafından hissedildi. Acıların paylaşıldıkça azaldığı bilinciyle hareket eden Heerhugowaard şehrinden Neziha Melez , Yasemin Yılmaz  ve arkadaşları Arakanlı kardeşleri için bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorlardı.  Bu duygu ve düşüncelerle geçmiş yıllardan bu yana düzenli olarak Arakanlı mazlumlara yardımcı olan Hollanda IHH’yı aradılar.

Kısa zamanda bir kahvaltı programı organize ederek, elde edilen gelirlerin bir an önce Arakanlı mazlumlara ulaştırılmasını  istiyorladı. Bu minval üzere Amsterdam’da Leziz Restaurant ile anlaşarak 24 Eylül 2017 tarihinde bir kahvaltı programı planladılar. Kısa zamanda restaurantın kapasitesi kadar rezervasyona ulaştılar. Ancak sadece kahvaltı gelirlerinin bu dram için yeterli olmayacağını düşünerek, hediyelik  eşyalar temin ederek açık artırma ile satışa sunmak üzere gerekli hazırlıkları yaptılar.

Bütün hazırlıklar yapılmış ve Pazar günü sabah saat 10.00 gibi kahvaltı programı başlamıştı. Rezervasyon yaptıran hayırseverler ailecek, Arakanlı mazlumlar yararına organize edilen kavaltı programına gelmeye başladılar. Saat 11.00 sularında  misafirlerin çoğunluğunun gelmiş olmasıyla Hüseyin Gündüz’ün Arakanlı müslümanların tarihi hakkında vermiş olduğu sunum ile program başladı. Bilahere geçtiğimiz Ramazan ayında Myanmar’ın Arakan bölgesine giderek IHH yardımlarını organize eden Selami Yüksel izlenimlerini anlattı. Programın sonunda Hollanda IHH’nı Çad ve Kamerun sorumlusu ve Hollanda IHH, Güney Doğu Hollanda Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Yıldız çalışmaları hakkında bilgi verdi ve açık artırma programını yönetti.

Bu güzel programın nihayetinde Arakanlı mazlumlar için € 5050,- yardım toplandı. Toplanan bu yardımlar 29 Eylül- 05 Ekim 2017 tarihlerinde Bangladeş-Myanmar sınırındaki Arakanlı muhtaç insanlara ulaştırılacaktır.

Bu programı organize eden Neziha Melez, Yasemin Yılmaz  ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz.

Paylaş