13 Mart 2018

Afrika Keçi Yardımı Projesi

Hollanda IHH olarak, Afrika’nın en yoksul ülkeleri Somali, Nijer , Gambiya, Kamerun ve Çad’daki yoksul ailelere damızlık süt keçisi yardımı yapmaktayız.

Afrika ülkelerinin ekseriyeti hala geleneksel tarım ve hayvancılık ile geçimlerini idame ettirmekteler.

Tecrübeler gösteriyor ki, bu tür yerlerde en uygun üretken, yani damızlık keçilerin sayısını çoğaltarak halkın geçimine katkı sağlamaktır. Zira keçilerin beslenme alanları çok geniştir. Ağaç yapraklarından, kurumuş otlardan ve dikenli ağaçlardan rahatlıkla beslenmektedir. Ayrıca damızlık keçiler yılda iki kez ve çoğu zaman ikiz veya daha fazla yavrulama yaptıklarından çok hızlı bir şekilde çoğalmaktadır.

Hollanda IHH olarak, Çad, Kamerun, Somali, Nijer ve gambiya’da yoksul ailelere 4 adet dişi ve bir adet erkek damızlık keçi yardımları yapmaktayız. Keçi yardımı yaptığımız ailelerin kayıtlarını yaparak onları takibe alıyoruz. Yardım yaptığımız aileler ile keçi sayısı en az 20 adet oluncaya kadar satmayacaklarına ve kesmeyeceklerine dair anlaşmalar yapıyoruz. Keçi sayısı 20 olduktan sonra her aileden her 10 keçiden birini alarak başka yoksul ailelere veriyoruz. Amacımız bu güzel projenin devamlılığını sağlamak ve yardımlaşma bilincini aşılamaktır.

Şu ana kadar Afrika’nın çeşitli ülkelerinde  180 aileye damızlık keçi yardımı yapmış bulunmaktayız. Çad, Kamerun, Gambiya ve Nijer’de bir damızlık keçinin bedeli sadece € 65,- Somali’de € 80,-Bu önemli proje ile küçük yardımlar ile büyük değişimler yapıldığını bir kez daha görmüş olduk.

Yoksul ailelere verdiğimiz bu keçiler damızlık süt keçisi cinsi olup genel olarak yılda iki kez ve ikiz yavrulamaktadırlar. Dolayısıyla 5 keçi alan bir yoksul aile bir kaç yıl sonra keçi sürüsüne sahip olacaktır. Ve artık bu aile yoksulluktan kurtulacak ve bu ailenin çocukları yetersiz beslenmeden dolayı ölmeyecektir.

 

 

Paylaş