5 Mayıs 2020

Afganistan Seracılık Projesi

Savaşların ülkesi Afganistan. Tam 40 yıldır hiç ara vermeden sürekli savaş halinde olan bir ülke.

Savaş ölüm getiriyor, savaş yoksulluk getiriyor, savaş insanları yurdundan ediyor, savaş çocukları yetim anaları dul bırakıyor. Kısacası savaş, acı ve gözyaşı getiriyor.

Yoksul olan ülkelerde yaşam çok zor. Hem yoksul ve hem de savaş halinde olan ülkelerde yaşam çok daha zor. Yarına dair hiç bir güvence ve yarına dair hiç bir plan program yok. Savaş insanı yok ettiği gibi yaşam alanlarını da yok ediyor, hatta ekmek teknelerini dahi ediyor.

Savaş mağdurlarının her türlü yardıma ihtiyacı vardır. Başta gıda yardımları olmak üzere, savaş mağdurlarına sağlık, eğitim, yetim, su, sosyal destek, tarım ve haycancılık konularında yardımların yapılması gerekir.

Afganistan’da karasal iklim hakim olup, yazları sıcak ve kurak,  kışları soğuk geçmektedir. Böyle olunca tarımsal faaliyetler kısıtlı olmaktadır.  Afgan halkı tarih boyunca geçimini tarımdan kazanmış ve tarım konusunda tecrübeye sahiptir. Bu tecrübeyi gelire dönüştürmek için seracılık önemli bir proje olarak ortaya çıkmaktadır.

Hollanda IHH olarak, yoksul ülkelerin içinde bulundukları şartlara göre kalıcı yardımlar yapma konusunda çalışmalarımızı devam ettiyoruz. Bu konuda en önemli projelerden biri olan seracılık projesini Afganistan’da gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Tarımsal tecrübesi olan, sera kurulacak arsaya sahip olan ancak maddi imkanı olmayan Afgan ailelere sera yaparak teslim ediyoruz. 18 m x 5 m ebatlarında olan seralarda gerekli olan techita ve sulama sistemlerini hazırlıyoruz.

Yapılan araştırmalara göre bir aile seracılık projesinde Afganistan ortalamasının üzerinde bir gelire sahip olmaktadır. € 40,- yardım ile destekleriniz olursa, bu projeyi genişleterek devam ettirmek istiyoruz.

 

 

Paylaş