1 Ocak 2015

3.Geleneksel Yetimler Günü Yapıldı

Hollanda IHH’nın, her sene yetimler yararına düzenlemiş olduğu geleneksel yetimler günü, bu sene de Amsterdam Osdorp Kristal Düğün salonunda gerçekleştirildi.

Yüzlerce yetim bakan hayırseverin katıldığı programda, IHH Hollanda’nın yetim çalışmaları ile ilgili başkan Murat Kurt ve program sunucusu Hüseyin Gündüz tarafından yardımseverlere bilgiler verildi.

Yetimlerle ilgili son görüntülerin paylaşıldığı programda Zeki Hamit hocaefendi yetimlerle ilgili sohbet etti. Amsterdam Başkonsolos muavini, IHH’nın Hollanda bölge temsilcileri, işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanısıra bir çok IHH gönüllüsü de katıldı.

Türkiye’den ezgileri ile tanınan sanatçı Ammar Acarlıoğlu’nun etkileyici ezgiler söylediği programda IHH Hollanda yardımseveri, milli futbolcu Nuri Şahin’in imzalı forması ve Gazze’deki yetimlerin yaptığı el işi eşyalar yetimler yararına açık arttırma ile satıldı. Programın en güzel anlarından biri, Gazze’deki IHH Hollanda’nın sponsorları aracılığyla bakmış olduğu yetimlerin de aynı anda program düzenlemesi ve Gazze’deki yetim programıyla da bir süre canlı bağlantı yapılmasıydı.

Gıda kermesinin de bulunduğu programda, Hollanda’nın en küçük hafızlarından Eliskan Karayiğit kapanış Kur’an-ı Kerimi’ni okudu.

Paylaş