1 Şubat 2019

25 yılda 25’den fazla ülkede milyonlarca yoksulu sevindirdik

19 Ekim 1993 yılında, Bosna-Hersek savaşı mağdurlarının yaralarını sarmakla başlayan hikayemiz, Afrika çöllerinde, Orta Asya steplerinde, Güney Asya’nın yağmur ormanlarında ve Orta Doğu’nun kadim medeniyet ikliminde devam etti. Nerede bir savaş vardı, biz oradaydık, nerede bir doğal afet oldu, biz oradaydık, nerede açlık vardı, biz oradaydık, nerede susuzluk vardı biz oradaydık. İlk elden ve en hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı gaye edindik. Savaşlar, zor coğrafyalar ve amansız iklim şartları bizi asla yıldıramadı.

Bir kere sevdalanmıştık.. Yetiminin başını okşamaya sevdalanmıştık, yoksulların ihtiyacını gidermeye sevdalanmıştık, mazlumun gözyaşını silmeye sevdalanmıştık, mağdurları sevindirmeye ve Onların tebessümlerine ortak olmaya sevdalanmıştık. Geçen çeyrek asırda sevdamız daha da büyüdü ve bundan dolayıdır ki, her geçen gün daha çok bölgelere daha çok yardımlar ulaştırıyor ve daha çok dua alıyoruz.

Kuruluşumuzdan 25 yıl sonra aynı günde 19 Ekim 2018 tarihinde Amsterdam’da fevkalade seçkin misafirlerin iştirakiyle güzel bir program icra ettik. Programımıza IHH’nın kurucularından Prof. Necmettin Alkan, Hollanda IHH kurucularından Fikri Coşkunsu, T.C. Amsterdam Konsolosluğu’ndan Akın Özden, THY yöneticileri, Hollanda Denk Partisi milletvekili Selçuk Öztürk, Hollanda’da faaliyet gösteren Türk ve Müslüman Sivil Toplum Teşkilatları yöneticileri, değişik sektörlerden işadamları, çok sayıda IHH gönüllüsü ve hayırseverleri iştirak etti. Ayrıca programımıza Belçika, Avusturya, Fransa ve İngiltere IHH başkanları ve yöneticileri iştirak etti.

Açılışı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, IHH’nın projeleri ile alakalı bilgiler verildi ve tarihçesi ile alakalı kısa bir film gösterimi yapıldı. Partner kuruluşlardan gelen video mesajlarından sonra programa iştirak eden misafirlerin kısa konuşmaları ile program devam etti. TRT ve THY’ye takdim edilen plaket merasimiyle program sona erdi.

Programdan sonra misafirler, Hollanda IHH gönüllülerinin çektiği resimlerden oluşan sergiyi gezdiler ve ikramlardan yediler.

Paylaş