22 Ekim 2013

2013 Pakistan Kurban Programı

Ben Abdullah Taşköprü, Amsterdam Kumbet Gençlik Vakfında yönetici olarak görev yapmaktayım. Geçen sene olduğu gibi bu sene de Kümbet Gençlik Vakfı Hollanda IHH ile işbirliği yaparak 2013 kurban kampanyası başlattı. Bu kampanya çerçevesinde kurbanlarımızı kesmek için Alkmaar Ensar vakfından Yasin Küçük ile birlikte Pakistan’a gittik.

Pakistan’ın başkenti İslamabad’a vardıktan sonra oniki saatlik bir yolculuk daha yaparak, kurbanlarımızı keseceğimiz mağdur bölgelere ulaştık. Bölgeye ulaştığımızda gözlerimize inanamadık; fakirlik ve perişanlığın bu derecede olduğu başka bir yer daha önce hiç görmemiştim, insanlığımdan utandım. İnsanlar bir kuru ekmeğe muhtaç haldeydiler. Bizlerin onlara senede bir de olsa kurban etlerini ulaştırmamız onlar için büyük bir nimetti.

İnsanların yaşantısı yokluk içinde geçiyordu, oradaki çocukları görünce kendi çocuklarım aklıma geldi ve oradaki babaların ne kadar çaresiz olduklarını onların bakışlarından anladım. Bundan sonra, bu tür yardım çalışmalarında daha duyarlı ve aktif olmak istiyorum. Bu insanlara daha fazla yardım etmek bizlerin üzerine bir borçtur diye düşünüyorum.

Pakistan 180 milyona civarında nüfusu ile büyük ama fakir bir islam ülkesi. Nüfusunun % 99’u müslüman. Kişi başına milli gelir çok düşük ve işsizlik oranı çok yüksek. Pakistan’nın Pencap, Alipur ve Daka bölgelerinde 189 kurban hissesinin kesimini yaptık ve yüzlerce aileye dağıttık. Bu kurban etlerinden binlerce kişi istifade etti. Ayrıca çocuklara şeker ve balonlar dağıttık. Onların bu hediyeler karşısındaki sevinçleri görülmeye değerdi.

Ayrıca Hollanda IHH tarafından yaptırılan su kuyularının da açılışını yaptık. Özellikle kırsal bölgelerde insanların temiz suya ulaşabilmeleri için gerekli olan su şebekeleri yok. Bundan dolayı su kuyuları açarak insanlara temiz su sağlamakla çok hayırlı bir çalışma yapılmaktadır.

Hollanda’dan bize kurban emanetlerini veren kardeşlerimizin kurbanlarını eksiksiz bir şekilde keserek ihtiyaç sahiplerine dağıtmış olduk. Allah yaptığınız bu güzel ibadetinizi kabul eylesin.

Paylaş