22 Ekim 2013

2013 Kamerun Kurban Programı

2013 kurban projeleri kapsamında Hollanda IHH adına Kamerun ve Çad’daki çalışmalara Murat Kurt ve Nihat Aktaşlı katıldılar.

14-18 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen programlar kapsamında her iki ülkede kurbanlar kesilip etleri yoksullara dağıtıldı. 150 adet gıda paketleri de ihtiyaç sahiplerine verildi ve ayrıca hayırsevelerin yaptırmış olduğu su kuyularının açılışı yapıldı. Türkiye’nin yarısından biraz fazla büyüklükte toprağa, 20 milyon civarında nüfusa sahip olan Kamerun fakir bir orta afrika ülkesi. İnsanlar genellikle tarımla uğraşıyor.

Bu ülkede 364 adet kurban hissesi kesildi ve binlerce kişiye dağıtıldı. Kurban etlerinin yanısıra içerisinde pirinç, yağ, şeker gibi temel gıda maddelerinin bulunduğu 150 adet gıda paketi de yoksullara ulaştırıldı. Yine Kamerun’da 3 adet su kuyusu açılışı yapıldı.

Çad, topraklarının büyük bir kısmı çöl olan, Türkiye’nin bir buçuk katı toprak büyüklüğüne ve 11 milyon civarında nüfusa sahip bir orta afrika ülkesi. Bu ülkede de IHH Hollanda olarak 350 kurban hissesi kesildi, binlerce yetim ve yoksula dağıtıldı. Ayrıca bir yetimhane ziyareti ve 3 adet su kuyusu açılışı yapıldı.

Her iki ülkede yapılan çalışmalar sonucunda toplam 714 kurban hissesinden yaklaşık 10 bin kişi istifade etmiş oldu.

Paylaş